Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    Egyébként még 2010 környékén nagy reményeim voltak OLED-et illetően. Aztán múltak az évek és néhány demo tv-n kívül semmi nem jött. Végül megérkezett az első LG ami már az itthoni MM polcára is felkerült.
    Aztán jöttek a tesztek, jöttek az új típusok és sorra ott volt hogy 300 soros motion resolution. Az ember két dolgora gondol, hogy az LG-nél tényleg dilettánsok dolgoznak ezért nem sikerült soha egy épkézláb tv-t csinálni vagy csupán technológiai akadályok vannak.
    A tesztoldalak és a vásárlók nagy része is dilettáns. Vásárlói oldalról nem megvetendő a tájékozatlanság, nyilván nem elvárható hogy mindenki tisztában legyen a technikai paraméterekkel. Ezt szépen ki is használják a gyártók, ezért is halt ki a plazma mert az LCD előnyeit sokkal könnyebb volt áruházi körülmények között prezentálni, míg egy plazmát csak bemutatótermeben lehetett marketingelni.
    Most az OLED-eket el lehet adni a kontraszttal (ami ugye plazmánál nem is volt anno fontos), bemész az áruházba álló és nagy képkockaszámú demókkal igencsak vevőcsalogató. Aztán otthon akinek crt-je vagy plazmája volt elszédül a mozgásjavítótól vagy a motion blurrtól ha betesz egy BD filmet. Aztán majd megszokja.
    A bicskanyitogató hogy ha egyszer bejön a BFI-s OLED majd az összes demóanyag a motion clarity-re lesz kihegyezve, és rá ios cuppan a jónép.

    Számomra egyenesen érthetetlen hogy technikai fórumon ez az egész egyáltalán vita tárgyát képezi. Pontosan le van írva mozgóképhez és ezen belül 24p-hez milyen technikai paraméterek szükségszerűek, előnyösek, csúcskategóriában kívánatosak. Erre jöttök azzal hogy állítólag sokakat nem zavar, meg úgyis van elmosódás hosszú záridő miatt, stb. Egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy ott van a nyers technológiai probléma és valami filozófiát belecsempészve megpróbáljátok bemagyarázni hogy hát de az nem is olyan fontos. Mozgóképnél a mozgókép megjelenítés nem olyan fontos.

    DM-Fan: Én radikálisabb vagyok mert 200 ezerért sem lenne elfogadható. Nem tudom hol a határ ahol az ember ilyen kompromisszumot köt egy fontos paramétert illetően, talán az 42"-os HD-ready X20 helyett már egy 55"-os OLED-en filmeznék, de hogy az ST50-et nem adnám semmilyen OLEDért az biztos. Erről jutott eszembe hogy tavaly olyan szálláson voltam ahol régi 72cm-es CRT volt. Komolyan élvezet volt nézni rajta a filmet bármelyik 100-200k-s LCD-vel szemben.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák