Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Gicz #66041 üzenetére

    Még mindig azt tudom erre mondani, hogy kellően minőségi forrással a plazma sem poszterizál. Egyszerűen arról van szó, hogy a plazma jobban megmutatja a forrásoldali hiányosságokat, mint egy kevésbé precíz kijelző, ezért lehetséges, hogy az ST60-adon látod a poszterizációt, míg az IPS-paneles LG-d (amit úgy lehet 8 bites panellel szereltek) pedig jótékonyan elfedi ezen hiányosságokat, mert mos/ken, csinál mindent, amit nem szabadna.

    Kellően magas bitrátájú, jól masterelt anyagon nyoma sincs poszterizációnak, legalábbis én ilyen nyersanyag mellett nem látok a VT60-on. Szar SD TV-adásnál elő-előfordul itt is, meg persze nyilván bele lehet futni nyomokban kifogásolható BD-be is.

    A sötét jelenetek dither-mentessége is megdöbbentő a VT60-ban - különösen, ha sötét a panelfény. Ilyenkor minimális feketeszint-vesztéssel lehet ugyan számolni (kb. akkor észlelhető, ha váltogat az ember közép és sötét panelfény között), de egyszerűen olyan zizegésmentesek a fekete felületek ilyenkor, hogy hihetetlen. De egyébként még közepes panelfény mellett is nagyon zajmentes a fekete és akkor a mélysége is olyan brutális, hogy tényleg alig találja meg az ember a panel szélét, vagy kis túlzással magát a TV-t a sötét szobában.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák