Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz claire78 #66015 üzenetére

    A VT50 egy nagyon szép képpel rendelkező TV volt ami sajnos azonban nem volt mentes egy két plazma betegségtől.

    Amit írok az az én saját példányom alapján értendő - abszolút nem reprezentatív.

    A legfőbb bajom a ghost hajlammal volt - iszonyatosan érzékeny volt. Értsd - 10 perc fix képtartalom már bizony látszott legalább fél órát, néha még több ideig. Pl egyszer kint maradt a t-home lila reklám felirata, na azt elég sokáig néztük, de egyszer anyám csinált 3 hónapos ghostot egy pár nap RTL nézéssel. A barátomnak még mindig meg van a VT50- neki is rommá van ghostolva - vagy talán már IR az - nem tudom.

    A másik nagy bajom a fényességgel volt - kalibrált módban (pro1 vagy pro2) a fényerő bizony csak 88 cd/m2 volt - ami nem túl sok és ehhez tartozott 0.02-es fekete. Normál módban erős dither mellett volt 120 cd/m2 és 0.01-es fekete. Itt viszont az árnyalatok és a mozgás is béna volt. A világosabb fekete NEM szoftveres hiba volt mint sokan mondják - hanem a Pana döntése. Pontosan az történt, mint ha pl ma egy VT60-on a panel fényerőt sötét-re állítod: kétszer világosabb feketéd lesz, sokkal precízebb árnyalatképzéssel, jobb mozgással. Kár, hogy az 50-es szérián ezt helyettünk döntötték el és nem opció volt...

    Sötétben, normál filmnézés mellett viszont über szép képe volt - szóval vérzett a szívem, mert láttam, hogy milyen tökéletes lehetne egy ilyen TV- de sajnos nem volt az. Igazi ékszer egyébként - csak nagyon kell rá vigyázni - szerintem mindennapi Nickleodonon, Eurosportos TV-zésre teljesen alkalmatlan. Igazi filmrajongó kijelző.

    ST60: képminőségben nálam elmarad a vt50-től - bár sokkal fényesebb annál. De ettől még nem szebb - sőt. Én láttam VT50-et és ST60-at egymás mellett a WestEnd Panashopban - már a folyosóról látszott, hogy melyik a VT50 - annyival mélyebb, élethűbb volt az egész kép. Ezért nálam a listán az st60 az utolsó. Annak ellenére, hogy sokkal alkalmasabb mindennapos klasszikus TV-zésre, mint a VT50.

    GT60- ez a legjobb a három közt, iszonyat nagy minőségi fejlődés, mert képminőségben veri a vt50-et, azonban fényerőben és feketében is rengeteget fejlődött.

    A listádról hiányzik a vt60- természetesen ez a non-plus-ultra - ebből egy 65-ös mindent visz.

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák