Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaUser

    addikt

    válasz liszi70 #58030 üzenetére

    Az avs-en csinálta még anno az egyik fórum tag dither szemléltetésére, pont az általad említett fotózási nehézségek miatt. Első kép csatornánként 8 bites, a harmadik 4 bites, a középső pedig négy bites + dithering ráhúzva. St60-on kb. ezt látni, de eddig egy filmnél futottam csak bele, hogy nézési távról feltűnt. A középsőn ott látod szépen a dither miatti pontokat. ;)

    Kis további st60 tapsztalatok a plazma betegségek kapcsán:
    A két legzavaróbb dolog (bár sokkal inkább együtt lehet vele élni, mint a nem létező feketékkel) amivel eddig szembesültem az egyrészt az nlf meccseknél a yard line-ok rainbow effect-je (illetve ezt még láttam az új Ridick filmnél is, igaz a számos megnézett film közül csak itt tűnt fel). Másrészt jóval gyakoribb jelenség a poszterizáció, amit néha látok ember arcokon, illetve sokkal gyakrabban a fekete árnyalatokban bővelkedő jeleneteknél, ahol egyszerűen a fekete árnyalatok "elfogynak" és lesz egy csúnya, átmenet nélküli fekete paca. Ez nagyon látványos a Season of the which végén, amikor belépnek a könyvtárba.

    ''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

Új hozzászólás Aktív témák