Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz zsigus #3981 üzenetére

    Nagyon biztos lettél a dologban ahhoz képest, hogy délelőttig még azt sem tudtad, hogyan kategorizáljuk a HDMI-kábeleket.

    Amúgy kb. a Google első találatára kijött leirat is engem igazol.

    Azt kell megérteni, hogy az olcsó 2-3 eFt-os kábelek gyakran nem is felelnek meg a HDMI által támasztott követelményeknek, írjanak rájuk akármit. Egyszerűen az ipari hulladék kategóriába tartoznak, maradék vagy olcsó anyagokból készülnek - ne legyenek illúzióid, ha neked 3 eFt-ért adják el, akkor kb. 100-200 Ft közötti a bekerülési költsége.

    "A linkelt cikkből nem az olvasható ki, hogy jobb képminőséget nyújt egy-egy HDMI kábel, hanem az, hogy a vezetékek tulajdonságai alapján dől el, hogy átjut e az adat vagy nem (ellenállás és egyéb tulajdonságok)."

    Pontosan, viszont abból, hogy átjut-e az adat, vagy sem, igen érdekes anomáliák születhetnek, meglepődnél, hogy milyenek. Volt példa olyanra az egyik fórumtársnál. hogy sávosodott a kép és a sávokon belül szúnyogzaj jelent meg, teljesen úgy, mintha analóg átvitelről lett volna szó. A kábel volt a ludas, pedig Hama volt, amit sokmindenki minőséginek gondol, de valójában nem az.

    A kábel anyaga, összetétele, árnyékolása a digitális átvitelnél is kulcsfontosságú, legyen az USB-, optikai- vagy HDMI-kábel. A hosszról most ne is beszéljünk! Márpedig ebben iszonyatos szórások vannak a gagyi és a minőségi kábelek között. Aki fogott már ilyet a kezében, az tudja, hogy miről beszélek. De mondom: szemmel látható különbségek is adódhatnak a különböző kábelek közötti minőségből, ezt többen is meg tudjuk neked erősíteni, akik próbáltunk ilyeneket. Sok esetben a felhasználó nem is észleli, hogy probléma van, a hiba megnyilvánulhat minimális röcögésben is, amit betud 24p judder-nek, pedig nem erről van szó. A szabálytalan időközönként meg-megtorpanó képért is legtöbb esetben a kábel a felelős, a felhasználó pedig idegesen cserélgeti a VGA-driver-t és a lejátszószoftvert és nem érti, hogy ami a monitoron nem röcög, az a TV-n miért teszi mégis. A kép szétesése, villódzása már a hiba drasztikus kiütközésének formája, erre tényleg akkor kerül sor, amikor a kábel nyilvánvalóan nem tudja azt a sávszélt továbbítani, amit ráírtak. Hidd el, nem kétnapi olvasgatás alapján írom, amit írok.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák