Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz pmheros #39109 üzenetére

    SCART-ról levehető a sztereo hang egy SCART-RCA átalakító kábellel vagy adapterrel, amelyiken szokott lenni egy kis kapcsoló is (In/Out választó). Tudomásom szerint a Panasonicnál kiadja az analógra alakított digitális források jelét is.

    A fejhallgató-kimenet fejhallgatóval terhelhető, hangerőszabályzott kimenet, amit nem illik vonalszintű kimenet helyett használni, mert bár le lehet szabályozni, de az már egy kisebbfajta végerősítő (teljesítményerősítő) kimenete, ahol magasabb a zajszint, általában a torzítás is, az idecsatlakoztatott erősítő annak kimeneti zaját is csak tovább erősíti.

    A SCART, RCA vonalszintű kimenetek, ami nem terhelhető árammal, az csak feszültségforrás, jelforrás, ahogy jobban tetszik. Átlagos jelszint itt párszáz mV nagyságrendben van (illetve 0,775 V a nominális szint, teljes kivezérlésnél), míg a fejhallgatókimenet – amit jobb TV-knél külön végfok működtet, egyszerűbb esetben a hangszórókat is ellátó végfok jelét osztják le ellenállással –, ennél több feszültséget is le tud adni, ha felnyomod a szabályzót.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák