Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Locutus #33045 üzenetére

    A legtöbb Samsung-on van RGB 4:4:4 PC mód ~2010 óta, úgy általában alacsony a lag és PC léptékben is egész korrekt, éles a kép már alapbeállításokkal is.

    Ha kellően sok változó képtartalom közé vegyül, és elveszik közte a statikus képtartalom, akkor nem gond. Eleve nem tud makacsul beragadni, és a hasznos képtartalom alatt is elhalványul, mielőtt zavarni kezd.

    Én a játék HUD-okat is csak akkor kapcsolom ki, ha beláthatóság szempontjából zavarnak. Csak passzívan vigyázok a panelre egy fehér képernyővédővel, ami bekapcsol, mikor magára hagyom a gépet. Ha el is megyek itthonról, akkor kikapcsolom. Ezen a homogén képen láttam már Dragon Age karakterportrés karikákat, vagy ACII féle csíkos HUD elemeket, de mire legközelebb 16:9 sorozatot néztem, azokon már nem láttam. Esetleg 2.35:1 képaránynál látszik a feketén, ha keresed. De idővel eltűnik. Fehér képpel fakul a leggyorsabban, aminek "csak" annyi a hátránya, hogy rendesen issza az áramot, és dogoztatja az elektronikát. De a panel elmélet élete 100.000 óra, 2 év garid mindig van, és vehetsz pluszban még párat, mert a táp akkor is megdögölhet, ha folyton babusgatod, és mehet még 10 év múlva akkor is, ha egész nap fehér képpel futtatod.

    Nem mindegy, hogy 2000 vagy 400 üzemórából volt kint 200-at az RTL Klub logó.
    Ha jól szét volt osztva az a 200 a 2000-ben, akkor sohasem okozott igazi gondot.
    Ha pár nagy blokkban ment, akkor zavaró lehetett, míg kimosódott.
    Ha 400-ból ment majdnem egyben, akkor most úgy tűnhet, hogy az már sohasem jön ki.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák