Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz kovadika #28034 üzenetére

    nem egy állandó jelenség. Van, hogy másodpercekig, akár percekig sincs az adott felületen

    Ja, a megfogalmazások miatt sokan félreértik ezt, hogy mitől is alakulnak ki a szellemképek.

    Gondolj erre inkább úgy, mint ha egy nagyon kis érzékenységű filmszalag lenne a panel, amit folyamatosan exponálsz egész élete során.

    Ha minden nap csak 1 percre kapcsolod be a TV-t egy vegyes, kontrasztos állóképpel, akkor az is beleragad mondjuk pár hónap alatt.

    Ha felváltva villogtatsz egy homogén fehér és egy kontrasztos állóképet, akkor előbb-utóbb azok közül is beleragad az állókép.

    Ha folyamatosan ott hagysz rajta egy nagy kontrasztú mozgóképet, például ismételt lejátszásban egy rövid jelenetet, amin minden változik, de a képkockákat egymásra vetítve mégis jól elkülöníthetők világos és sötét területek, akkor hosszú idő után attól is inhomogén lesz a panel.

    Tehát pl attól is, ha 60fps videóban a képernyő bal fele 30 fehér, 30 fekete, a jobb fele 40 fekete, 20 fehér közt vibrál. Te jobbára csak gyors vibrálást látsz, mindig minden változik, de ha így hagyod hónapokra, majd megállítod úgy, hogy mindkét oldal épp fehér, akkor akkor más lesz a kép jobb és bal oldalán.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák