Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz DM-Fan #14000 üzenetére

    Köszi a választ!
    Átnézek a médialejátszós topikba a megfelelő alany kiválasztásához, igaz először a TV-t kell kiválasztanom majd, de nem árt, ha képben vagyok.

    Beégéssel kapcsolatban:
    Tegnap és ma is olvasgattam a tapasztalatokat a beégés és ghostingal kapcsolatban, hogy mire kell odafigyelni. Ma öcsémmel beszélgettem és említette, hogy venni akar majd egy TV-t a régi LCD helyére. Mondom WTF :F Nem jó?
    Megemlítette, hogy be van égve az LCD TV! :Y
    Igaz egy régebbi CCFL-es 26"-os samu, ami 2006 környékén lett vásárolva és főként TV műsor nézés és PC-vel van használva. Odamentem a TV-hez közel, mert a Digi adása amúgy is egy trágyadomb a DVB-T-hez képest (nálam TN monitor és Alcor lejátszó van egyenlőre).
    A TV tetején és közepén látom, hogy az asztali ikonok be vannak égve és valamilyen ablak kerete is látszik, de nem eredeti színben, hanem talán pirosas árnyalattal. Nagyon kemény, mert ma pl Race07 ment rajta és TV műsor. Az asztal pedig igaz, hogy közben látszik a TV-n, de mindenképp érdekes. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani LCD-k / LED-es TV-k meddig bírják beégés nélkül. 5-6 év és "elfárad" a panel és ennyi? Nem látok bele a dolgok mélyére, mint Ti és leegyszerűsítve írom le a látott dolgokat, de ugye sok helyen azt írják/ írták, hogy LCD-n max akkor van beégés, ha nagyon hosszú ideig van egy statikus tartalom... pl termináloknál stb. hosszú használat alatt..
    Képet csinálok róla és feldobom.
    Mivel lehet amúgy csökkenteni, megszüntetni a jelenséget?
    Folyamatos változó képtartalommal, fehérmosással?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák