Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz Bargyu #27005 üzenetére

    Én tiszteletben tartom mások véleményét és leírom a sajátomat is. :R

    Néhány részhez hozzáfűznék pár dolgot.

    "csukott szemmel hallgatod a zenét és hallod magad körül a zenekart."
    Én jobban szeretem, ha előttem vannak a zenészek és nem csak hallom, hanem "érzem" is a hangokat.

    "Nem általánosságban, de élmény szempontjából ez is tud nagyon jó lenni, mert a hangszereket direktben rögzítik és a keveréssel szint a zenekar közé tudnak "betenni"."
    Binaural felvételekre gondolsz, vagy sokpontegyes felvételekre ? :F
    Stereo felvételeket nem így keverik, már amelyiket tényleg jól keverik. Elsősorban akusztikus felvételekre gondolok, elektronikus zenében előfordulnak mindenhonnan szóló effektek. Fontos szerepe van a lét csatorna közötti áthallásnak is, ami fejhallgatóknál nem valósul meg.

    Tapasztalataim szerint a "high-end hangzás" és a zenei élmény is nagyon szubjektív, ezekkel a hangra vonatkozó megfogalmazásokkal nem nagyon tudok már mit kezdeni. Dobozokkal való összehasonlításról végtelenségig lehetne vitatkozni, erről már leírtam saját véleményem.
    Ha már felhoztad a HD800-at, ami a maga módján egy nagyon jó fejhallgató, de nekem nem tetszik a hangja. Pedig igen drága rendszerről hallgattam Németországban, csendes helyen, de olyan 15 percig bírtam elviselni. Kényelemben viszont nálam verhetetlen fejhallgatók között. Ha nagyon szigorúan, objektívan nézzük a fejhallgatók hangját, akkor azt lehet mondani, hogy mindegyik torzít vmilyen módon, HD800 is.

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák