Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kasya

    nagyúr

    Köszönöm a tanácsokat!
    Bementem tegnap a Denonba meghallgatni a Denon és Focal cuccokat.

    Denon 5200:
    Elso megszolalaskor nagyon nagy hatast tett rám a "punchy" basszusával. Aztan amint jöttek a magas tartományok, csalodott lettem. Kis idő után rajottem, hogy hosszu tavon a basszussal két dolog torténhet...vagy elmegyek felette és már nem figyelek oda rá (semlegessé válik), vagy szimplan zavaro. Alapvetoen tetszett. De a magasban olyan szinten csalodtam, hogy az mindent törölt a fejembol.
    Valoszinu egyedul vagyok ezzel az elmennyel, mert tesztekben sehol sem lattam erre panaszt.

    Denon 7200:
    Elsore ez is megdobbento elmenyt nyujtott. Kiegyensulyozottabb mély, részletesebb hang és kellemes magas. A részletek kiemelése még pont nem a zavaro szinten volt, inkabb hozzáadott az elmenyhez. Olyan dolgokat is kiemelt a zeneben, amikre korabban nem is figyeltem. Nem csak uj elmenyt adott, de letisztult és kiegyensulyozott hangzást. A közép kiemelése szamomra sokkal "muzikálisabb" élményt nyujtott.

    Focal Elegia:
    Csalodas. Anyagminosegben viszontlattam a Spirit minoseget. A fejre nem illeszkedett olyan jól, mint a Denon. A kenyelem es minoseg már az elejen félelmet gerjesztett bennem. A hang sem nyugozott le. Nem volt olyan meleg és "távolinak" ereztem.

    Így most boldog tulaja vagyok egy 7200-nak, aminek minden percét élvezem. Focal Spirit Classicrol ez volt a legjobb dontes nekem elorelepensek. Hasonlo karakterisztika, de nagyobb és szélesebb tér, puhább, részletesebb hang.

    Oppo HA2SE is leváltásra kerult és helyette beszereztem egy Topping DX7 Pro+-t.

Új hozzászólás Aktív témák