Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Willie

    őstag

    Sziasztok!

    Még mindig agyalok a routeren. Úgyhogy szeretném egyszer még átvenni a dolgokat és a segítségeteket kérni.

    -TP-LINK TL-WR1043ND V2.1
    -ASUS RT-N18U
    -esetleg: 3600, 4300

    Mivel ahogyan már említettem a lakás ki van kábelezve, így wifin keresztül szinte sosem lenne komoly letöltés. Csak telefonról, notebookról netezés. Ha notebookról akarnék torrentezni, akkor vagy rádugom valamelyik UTP kábelre, általában a 4 behúzott kábelből kettő mindig szabad vagy kivárom lassabb sebességgel. Nekem inkább a hatótáv és a jelerősség lenne a fontos, hogy még lent az utcán is fel tudjak csatlakozni a hálózatra.
    Emiatt úgy gondolom, hogy 3 db külső antennás és 2.4 GHz-es routerre lenne szükségem. Ha jól tudom, akkor az 5 GHz-nek kisebb a hatótávolsága, viszont ott jóval nagyobb sebességgel tud kommunikálni a két eszköz. De mivel wifin letölteni nem igazán szándékozok, így szerintem bőven elég a 2.4 GHz-es szabvány is.
    Jobban belegondolva úgy gondolom, hogy csak számítógépről fogom a routert torrentezéssel nyúzni. A készülék felületén inkább nem szándékozok torrentezni.
    Viszont az érdekelne, hogy 2 számítógép között milyen sebességet tudok majd elérni kábelen keresztüli másolás során? Mindegyik eszköz kb. ugyanazt tudja? A mostani 1043ND V1 kb. 80 MB/s-al másol. De ez természetesen függ a merevlemezek írási sebességétől is.

    A sorok átolvasása után úgy tűnik, hogy meg is válaszoltam magamnak a kérdést. :D Szerintem felesleges pénzkidobás lenne a drágább ASUS. Mivel a TP-LINK is tudja kezelni a digi gigás netét, így az is bőven elegendő lesz. szerk.: Most még 240-es UPC-s netem van.
    Az ASUS-nál leginkább a 3 év garancia, a torrentezés gyári lehetősége, a 2 USB port csábító. Nyomtatót nem szándékozok rádugni mert a routernek és a modemnek egy jól szellőző szekrényben van a kiépített helye és a nyomtatót 5 méteres környezetben sehogyan sem tudnám elhelyezni - ha jól tudom, akkor 5 méter az USB maximális távolsága.

    Ti mit gondoltok, főleg az 5 GHz-es elgondolásomról? :)

    Köszi! :)

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák