Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • James1986

    csendes tag

    Sziasztok. Olvasgattam a fórumot az elmúlt napokban, és láttam hogy sokan dícsérik itt a TP-Link WR941ND router-ét. Ennek hatására tegnapelőtt én is vettem egy ilyen típust, v3-asat, és itthon beüzemeltem aminek nagy csalódás lett a vége, ugyanis a sávszélességemnek még az egy tizedét sem engedi valami miatt át.
    Azt tudni kell, hogy Inviteles 8/0,5 Mbit-es sima ADSL netem van mégpedig a szolgáltatótól kapott D-Link DSL-360R típusú modem társaságában.
    Ez előtt egy SMC 7004VBR típusú routerem volt, csak kellene a WiFi itthonra és ez miatt cseréltem. Az imént említett routerrel semmi gond nem volt, szépen átjött a 8Mbit, sőt médialejátszó is volt rá dugva egy másik Lan portra és a gépben lévő vinyóról nézegettem a filmeket a médialejátszóval a routeren keresztül és még az 1080p-s filmek sem jelentettek így gondot soha.
    Na most ahogy beüzemeltem a TP-Linket a médialejátszó felé a gépről ugyanúgy (ha nem gyorsabban) megy az adat ahogyan előtte, de az internet nagyon lassú (tehát ami a WAN port felől jön), torrentek is szinte csak csordogálnak 5-10 kB/s-el, de úgy hogy hol van net, hol nincs.
    Mármint látszatja nincs a Win-en belül, hogy most elment a net, szóval a Win nem kiabál, csak egyszerűen a uTorrent letöltési grafikájából indolok ki, hogy úgy rajzolja a letöltés vonalát mint egy oszcilloszkóp (úgy értem föl-le-föl-le megy a zöld vonal folyamatosan, mintha csak bizonyos impulzusonként kapna jelet a modem felől).
    Nem jövök rá mi lehet a gond, a router "Network -> WAN" beállításainál én mindent rendben találok, meg átnéztem már vagy 10-szer minden beállítást ami erre a problémára okot adhat, de nem jövök rá. A nettel sem lehet gond, mert ha kiveszem a routert a hálózatból akkor meg megint jönnek a cuccok rendesen, sőt már még a kábeleket is kicserélgettem, gondoltam nem-e érintkezési hibás valamelyik, de nem.
    Aki tud legyen szíves segítsen minél előbb, mert kellene a WiFi kapcsolat az ünnepekre, meg egyébként is idegesít a dolog, nem lenne jó dolog ha téglát vettem volna 11.000-ért.

    Asus M2N32SLI-Deluxe WiFi, AMD Athlon64 X2 6400+ BE 2x1MB, Asus Silent Square PRO, eVGA GeForce 8800GTS 512MB, 2x1GB DDRII 800 MHz Corsair TwinX CL4DHX, Corsair VX550W, Raidmax NZXT Apollo Black

Új hozzászólás Aktív témák