Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Üdv!

    Kicsit OFF, a dolog ON része az, hogy milyet vegyek, az alant vázolt célra vannak-e olyanok, amik ajánlottak, illetve amiket kerüljek :)

    Noszóvalakkor.

    Egy laptopba való SATA DVD író jellemzően mennyit fogyaszt? Ennek is elég csak az 5V, mint a HDD-knek?

    Médialejátszóhoz kellene, és csak lejátszásra. A lejátszónak (egreat R6A) van USB kimenete (amiről táplálhatnám, ha nem eszik sokat), illetve eSATA aljzata, amin ballaghatnának a bitek, így nem kellene külön táp, külön standby fogyasztás, etc.

    A készülék elé kötött fogyasztásmérő 7,3W-ot mutatott függetlenül attól, hogy az épp lejátszik vagy képernyővédőzik, egy pendrive-val 7,8W-ot mutatott. A tápja 5V 2A-es, szóval ha olyan 1W környékén kijönne lejátszáskor az ODD fogyasztása, akkor az még pont jó lenne.

    Ezzel kapcsolatban még: hogy lehet megtudni, hogy a készüléken lévő eSATA port poweres vagy sem? ;)

    Jó lenne még azt is tudni, hogy mivel lehetne lebutítani a meghajtó sebességét pl. 2x (esetleg 4x) max. sebességre, gondolom ez is segítene mind zaj mind fogyasztás szempontjából. Olyan progit már találtam párat, ami lecsökkenti a drive sebességét, de ezt csak szoftveresen tette, azt másik gépbe téve, vagy a rendszer újratelepítésekor a lassítás "elmúlt".

    Előre is köszönöm a segítséget :)

Új hozzászólás Aktív témák