Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz natë #87995 üzenetére

    Ez egy sokismeretlenes egyenlet. Pl. az Ubuntu-ék lehet saját kútfőből patc-eltek valamit, amit nem adtak vissza a közösbe, vagy a csomag (kernel?)készítők úgy gondolták, hogy az felesleges bele.
    Az sem teljesen világos, hogy pontosan mi a difi A és B distro között. Csak a kernelt n+1 opcióval/paraméterrel lehet fordítani, nem beszélve az összes többi program működést befolyásoló konfigurációs beállításról. Nagyon sok függ attól milyen gépeket használnak a fejlesztők/tesztelők.
    PL. megnézted a smartctl -a /dev/nvme0 kimenetét, hogy milyen PowerState állapotokat támogat? Könnyen lehet hogy Ubuntu-ék beletették ezt a maximum exit latency paramétert, hogy mindenképpen kezelje/működjön. Ami ritkán, pl. az esetedben megoldás lehet a problémára, a többi distro faragó meg úgy gondolta felesleges.
    Mikori a BIOS? Pár napja (23-01-31) is kiadtak egy javítást. Plusz miért olyan gépet veszel, aminek gyárilag csak Windows támogatása van ;]

    Esetleg próbáld megnézni (kitenni szövegmegosztóra) a kernel/rendszer üzeneteit. Lehet ennél többet is ír a naplóba, mielőtt megjelenik a hibafelirat, és lefagy.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák