Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz _NCT #49966 üzenetére

    KDE alatt először csináld meg azt, hogy a beállításokban az összeállítót / compositort OpenGL 3.1-re állítod, mert szinte biztos, hogy Xrender-en lesz. Az Xrender a legrégibb kártyákon is működik, de cserébe a görgetésnél tearing és egyéb bajok is előjönnek vele.

    Amit először linkeltél az a "nyílt" radeon driver, azzal nem kellene 2D-ben görgetés meg ilyesmi gondoknak lennie, de én is azt mondom h. ha azzal se volt jó az élmény akkor ne Debian-t használj, mert abban a driver is meg a KDE is régi, a Deb.8 csomagverziói óta mindkét téren nagyon sok fejlesztés jött ki.

    A nyílt driverrel mennie kell a HD filmek gyorsításának is, max fel kell hozzá rakni valamelyik vdpau csomagot amit nem írt a wiki és szerintem nem is húzta be magától a driver.

    Nálam most Chakra van KDE-vel és a nyílt driverrel egy majdnem ugyanolyan Radeonon, de OpenGL3.1-re rakott KDE-n finomabb az oldalak görgetése Firefox alatt, mint Windows10-en. Egyetlen dolgot nem tudtam per pillanat megoldani, az a Youtube-os videók tearingelése. Érdekes módon a gépen lévő filmekkel nincs ilyen gondom.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák