Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz dgyuri0123 #100990 üzenetére

    "200 ezres mozivasakkal, meg 200 ezres 5.1-el tudod mi jön vissza ebből? Kb. a 10 %-a"

    Szerintem meg 90 % felett, hiszen felismered a hangokat, hangszereket, megszólalókat, érted a szöveget, stb.

    "hogy képzelte anno Pasolini azt a hangot, abban a filmben eredetileg... Kb. sehogy, szerintem, de ez maradjon köztünk... :) erre égetik a legkevesebb energiát a filmgyártók. Csak ráküldik a "programot" és lesz belőle valami,"

    Nem tudom, hány film készítésében vettél részt, de én nagyon nem így látom. Sokat foglalkoznak a hanggal, különösen a drámai műfajokban. Pasolini munkássága és az akkori technológia nyilván nagyban különbözött a mai filmgyártástól, de azért a némafilmekig ne menjünk vissza a helyzet jellemzésekor! A mai látványfilmeknél nyilván több energia jut a vizuális orgiára, de nem mondanám, hogy a hanggal semennyire sem foglalkoznak. A hangzás tervezés, hangfelvétel készítés és keverés a filmiparban ma már különálló szakmákká váltak. Szerintem ez nem történt volna meg, ha nem lenne rájuk igény.

    Azt sem tudom, milyen "programra" gondolsz, amit "ráküldenek". A folyamat néhány lépését lehet automatizálni, de tudtommal még nem született film(hang) emberi beavatkozás és kreativitás nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák