Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csirkemano

    csendes tag

    Paradicsomszósz zöld tésztához

    Hozzávalók 3 nagy adaghoz

    színes, mutatós csavart tészta, legjobb a zöld színű
    fél kg érett paradicsom
    2 ek olivaolaj
    1 gerezd zúzott fokhagyma
    1 dl zöldség/csirkelevesalap (kockából)
    kis csokor friss bazsalikom (vagy 2 kk szárított)
    1 ek paradicsomsűrítmény
    tálaláshoz reszelt sajt
    bors

    A paradicsomokat összevágom kisebb darabokra.
    Az olajat megforrósítom, beledobom a fokhagymát, de mielőtt megégne, lekapom a tűzről (pár pillanat). Hozzáadom a paradicsomdarabokat és a levesalapot. Takarékon, fedő nélkül 10 percig főzöm, ekkor belekeverem a paradicsomsűrítményt. Együtt főzöm további 5-10 percig. Az utolsó percben fűszerezem a borssal és a bazsalikommal. Botmixerrel lehet pépesíteni, ha túl darabos marad.
    A tésztát a rajta levő útmutató szerint megfőzöm, majd a szósszal és reszelt sajttal meghintve tálalom.

    Tipp: ha több szószt készítünk, fagyasztóban 3 hónapig tárolhatjuk!

    Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...

Új hozzászólás Aktív témák