Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    Audio post, de most más.

    A routeres horn-speakeres cuccra még mindig nem volt kreatív szabadidőm, viszont a másik alternatív, egyszerűbb kialakítású hangfalötletre jutott fél órám, megcsináltam.

    Nézegettem a Lyngdorf Audio FR-1 -et régebben, ötletes alternatív cucc. Egy lapos, relatív kicsi, zárt, falra szerelős hangszóró, egy apró trükkel. Egy passzív membrán végzi el a csillapítás és a mélyek visszhangjának a fókuszáltabb visszaadását, és lényegesen teltebben szól, mint a méretéből tippelné az ember.
    Na ezt próbáltam ki. Kivágtam a magassugárzó helyét nagyobbra 57mm-es lyukfúróval, meg csináltam süllyesztést a 2.3" Cambridge Audio membrán keretéhez fúrógéppel, kézimaró fejjel. Csak a kicsi van csak bekötve, a 4" eredeti passzívan teszi a dolgát, és igazán jól. Kellemesen telt, nem dobozhangú. A magas és középtartomány kifogástalan, basszusban meg az eredeti dobozhangú szarhoz képest tiszta, nem torz, óriási javulás :)
    Még van egy kiugró rezonancia 160Hz-en, majd próbálok betenni valami csillapítóanyagot még. Sokkal elégedettebb vagyok most a hangjával, a Roland megy a TV környékére majd. Annak van optikai kimenete, pont jó.
    A tapéta szélének a rávasalását/ragasztását meg kihagytam, a burkolat jótékonyan eltakarja.
    A marós vágós ragasztós doboz elkészültéig ez lesz az asztalon, legalább dolgozik a kis 20W-os SMSL erősítőm.

Új hozzászólás Aktív témák