Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz Samott #3003 üzenetére

    Első körben és sokadikban is az edzésen kell változtatnod, ha úgy érzed, hogy megkínozza az izületeid. Több aerob, kevesebb extrém terhelés, úgysem lesz belőled A Szikla. Amennyiben mégis te vagy az, akkor egyrészt jó a magyarod, másrészt nyugodtan ignorálhatod a véleményem, méret és izomtömeg kell a mozivászonra.

    Maga az izület teherbírása teljesen alkati dolog. Az anyagcsere sebessége is a környékükön, ezeken semmilféle szedett szer nem fog érdemlegesen változtatni. Ha nagyon hajlékony voltál fiatalon, akkor esélyesen már 20-30 éves korodban szembesülsz izületi problémákkal, extrémebb esetekben hamarabb. Kisebbik unokahúgot pl letiltották a jógáról 17 évesen, mert már izületi fájdalmai vannak lazító nyújtó mozgások után.

    Asszony is válogatott talajtornásznak indult, de szerencsére inkább a tanulásra fókuszált az élsport helyett. 30 múlt, amikor vágni kellett egy darabot a térdizületéből, mert megrepedt. Kb egy évig tartott a teljes regenerálódás, folyamatos tornáztatással, azóta visszább vett az edzések intenzitásából, meg jobban megválogatja a cipőit is.

Új hozzászólás Aktív témák