Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz Edorn #10044 üzenetére

    Lehet hogy hosszú lesz, de talán van benne használható gondolat... és nem hittérítésról van szó, csupán pár technikai adatról.
    Kerestem pár db 8X260-as gerendacsavart, ha már ez volt a felvetés mint maximális méret.
    Nos ez szerintem nem egy kicsi csavar :)

    Így néz ki a három tesztelt gépen



    És így egy fenyőoszlophoz viszonyítva.

    Hosszában hajtottam be a csavarokat, mert ahogy a fotón látszik az ilyen csavaron csak a kezdő kb 1/3 részen van menet... szóval így volt kényelmesebb a gyors "teszt".

    Parkside akkus ütvefúró - csavarozó 40 Nm-t tud. (azt hiszem 1600 rpm a max, de azt 2-es fokozatban)
    Parkside akkus ütvecsavarzó 180 Nm. Fordulatszám ha jól rémlik (most nem néztem meg a használatit sem az adattáblát) 2800 rpm
    DeWalt. 70 Nm és 550 rpm vagy 2-es fokozatban 27 Nm és 2000 rpm.

    Először a 40 Nm-es nyomatékkal próbáltam a Parkside fúróval. Lazán, kényelmesen becsavarta. Telefon stopperét használtam, nagyságrendileg 12 sec alatt betekerte.

    Ütvecsavarozó. Ezzel volt a legkényelmesebb, hiszen nem tekeri a csuklót. Az ütvecsavarozós mód (ami x terhelést érezve automatikusan indul) gyakorlatilag pár mm becsavarás után aktiválódik, és 6 sec környékén be is tekerte.

    DeWalt 70 Nm-es állásban szintén ezt a sebességet hozta. Ha lett volna segítségem akkor tudnék győztest hirdetni.. de mondjuk hogy holtverseny. Ami viszont biztos, ha elérjük a végállást és a csavar feje eléri a fát, az a 70 Nm olyat teker a kézen hogy érdemes figyelni.

    És tettem ég egy kisérletet. Válottam 2-es fokozatra. Ami csak 27 Nm... de gondoltam talán. Olyan 2.5 sec alatt úgy betekerte a csavart hogy öröm volt nézni. Szóval készítettem róla bal kézben a telefon jobban a fúró egy videot. Minőség pocsék... Csak azért mutatom hogy hihetőbb

    VIDEO

    <iframe src="https://www.4shared.com/web/embed/file/GMh2sPWUiq" frameborder="0" scrolling="no" width="470" height="320" allowfullscreen="true"></iframe>

    A másik teszt a betonfúrás volt.

    SIma tipli mélységig fúrtam egy új Bosch 8-as szárral.

    A DeWalt itt nagyon megveri a Parksideot.. de végső esetben azzal is lehet betont fúrni. A DeWalt egy tipli mélységet kb 5 másodperc alatt old meg. A Parkside kb 20 alatt.
    Ez a beton egy kültéri szabvány járólap.

    Kérdésedre a válasz. Igen, két akkus fúró és a ütvecsavarozó páros a legideálisabb.
    Párban 100-ból a Performance bármikor kijön. Milwaukee-ból amit linkeltem a múltkor, 66 körül kapsz akkus fúrót két akkuval, és akku nélkül szólóban pedig 40 magasságában egy ütvecsavarozót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák