Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz emre #10007 üzenetére

    Nos, nem tolongtak reggel az Aldi-ban az 50k Scheppach DP60 állványos fúróért, de én azért vettem egyet.

    Első benyomás, hogy igazából ez is egy gagyi, hobbista eszköz, ami ezer meg egy sebből vérzik. Miliméterre ugyanazt - az egyébként szar - mechanikát kapta, mint a Parkside PTBMOD 710 A1, azzal a különbséggel, hogy az Blackfriday-ben 18k volt... Mindkettő használható, új korában nem kotyog, de cserébe szorul, mint az állat, szinte bírkózni kell vele. Youtube-on van fent egy videó, hogy hogyan lehet ezen javítani, szét kell szedni az egészet és két csavarral játszani, a Parkside-ot annó aránylag használhatóvá sikerült varázsolni, de ezt a Scheppach-ot nem. Koncepcionálisan szar ahogy kitalálták.
    A másik, hogy szó szerint 1/8-ot kottyan a fogója. Két helyen is toldva van, pontatlan az illesztés, über gagyi. Itt a videóban próbálja emberünk mutogatni a problémát. És nem, nem javul meg attól, hogy az ember jobban megtépi a csavart. Ebben a Parkside jobb, töredékáron. Ezen házilagosan javítok majd.
    Pozitívumok a Parkside-hoz képest. Ezen gyárilag pontos volt a lézer, de ezt mikor szétborítottam a Parkside-ot, ott is be tudtam állítani. A talpa nagyobb, ez kétség kívül jobb. A tokmányról még nincs kialakult véleményem, én inkább választanám sima kulcsos tokmánnyal, de a pár próba fúrásnál ezzel a csilli-villi gyorstokmánnyal se volt gond.

    Na, de az igazi lényeg, hogy a Parkside fúrásra alkalmatlan, ezzel meg lehet fúrni. Az egy gyenge szar, ami megáll, nyekereg, variálja a fordulatszámot össze-vissza, mindent lehet vele csinálni, csak fúrni nem. A Scheppach-on beállítod a fordulatszámot és csinálja a dolgát. Ezt se lehet nyomni, mint süket a csengőt, de már lehet vele fúrni. Elvileg amúgy a szintén most kapható Parkside PTBM 710 A1 tudja azt, amit a Scheppach DP60, az most 60k-ba kerül. A kis Parkside csak dísznek jó.

    85k-t biztos nem ér, amennyiért normál esetben árulják, 50k-t még talán. Ez szerintem már maradni fog, mert valószínűleg sokkal drágábban tudnék lényegesen jobbat venni, annyira meg nem lesz agyonhasználva, az biztos.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák