Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wody21

    tag

    válasz V/ #74446 üzenetére

    Ismét jelentkeznék, mert ugyan már kezdtem belenyugodni annak a tudatával, hogy kénytelen vagyok benyelni egy 610 EUR veszteséget, mivel Németországban létezik egy archaikus törvény, ami a nem biztosított csomagok esetén a feladót védi... Tehát nem csináltam semmit, eBay lezarta a case-t, mivel nem az Buyer Protection-nek megfelelő módon fizettem, így ők nem tehetnek semmit. Utolsó üzenetváltásom során megjegyeztem, hogy ha semmilyen módon nem hajlandó osztozni a káron, akkor számoljon azzal, hogy 1999 óta tartó kizárólag pozitív Feedback kombója' fog megtörni, illetve megemlitettem a social médiát, amire aztán egy felháborodott választ küldött, és majdnem megfenyegetett, hogy még ő gondolkozik ezt követően azon, hogy feljelentést tesz ellenem, mert szerinte meg megérkezett a csomag, és én próbálok extra bevételre szert tenni... Később természetesen ment a negatív, de azóta semmi nem történt, még a Polizei-hoz sem mentem ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni.

    Most a lényeg: ugyan igyekeztem tultenni magamat az egészen, de azért minden formában követtem az eladót. Megtalaltam eBay Kleinanzeigen profilját, lakóhelye és 5 km-es körzetében minden iPhone hirdetést vegigneztem az elmúlt 2 hónapban (sőt, gyakorlatilag, ha olyan "iPhone 8 Plus 64 GB Spacegray" hirdetés jött szembe, amin látszódott az IMEI / SN, vagy 2018 05-06 közötti volt, azokat is alaposan atnyálaztam...), és a mai napon (majdnem 3 hónappal az ebay aukció megnyerését követően) olyan dolog történt amire nem számítottam:
    - Saját nevén, megegyező Postleitzahl alatt adott fel egy hirdetést eBay Kleinanzeigen-en, tulajdonképpen ugyanolyan szöveggel, később ugyanazokat a képeket töltötte fel... :O

    Tehát engem átvert, ez marhára egyértelmű. Nah most bankomnál 8 hétig lehetett volna online indítani a chargeback eljárást, de ezt követően is van rá lehetőség, ha írásos formában nyújtom be. Eddig ok, de gondolom így, hogy a vak is látja, hogy ugyanarról a személyről van szó, aki egy csaló, és 600+ EUR-val már megkárosított engem, így "illene" rendőrségi feljelentést is tenném.

    Ha bárkinek van tapasztalata, örömmel olvasom. Mindent kinyomtatok majd, színesben a feltoltott fotókat (a három hónappal korábbi hirdetés fotói szerepelnek a mai alatt is, SN leolvashato, stb), de igazából nem tudom mire számítsak, illetve egy kicsit a chargeback-tol is tartok - mert bár odairtam megjegyzésbe az ebay felhasználónevemet + iPhone 8 Plus 64 GB, ki tudom nyomtatni a banki átutalás igazolasat, de nem az ő szamlaszamara küldtem a pénzt. Lehet ebből baj? Hihetetlen, mik vannak. Természetesen echte német hapsi. Szégyen gyalázat...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák