Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz LK #6365 üzenetére

    Szia!

    150k-s kerettel nincs ilyen. Ennyiért lassan már egy laptopot se kapsz amin elfut a rajzprogram, nem hogy még egy stylust (tollat) is képes legyen kezelni a kijelzője, a színhelyességet, betekintési szögekről meg ne is beszéljünk. Tessék itt kell hátast dobni az árától.

    Talán a tabletes topikban tudnak neked ajánlani vmit. Almásra van procreate elég jó program rákeresel youtubeon találsz rengeteg oktató és rajz videót is, droidra is létezik hasonló program. Nem vagyok otthon benne, de ilyen kerettel valszeg csak használt fog beleférni.

    Egyéb alternatívák mind2höz kell asztali vagy lapos.

    1. Passzív kijelzős. 30k-tól indul de ha komolyan gondolja az ember akkor érdemesebb az eggyel nagyobbat (M-est) választani. Monitort nézed miközben a táblán rajzolsz ugyan az a szitu mint az egérnél is. 7-10 nap alatt meglehet szokni. Kezeddel nem takarsz ki területet, nyakad, hátad nem kezd el fájni ha huzamosabb ideig is dolgozol. Akik ismerkednek a digitális rajzolással/festészettel ezt szoktuk javasolni.
    Ezt egy USB kábellel csatlakoztatod vagy wirelessel, telefonnal/tablettel is megy.

    2. Aktív kijelzős. Szvsz 16"tól érdemes indulni+ normálisan dönthető állvány. Az első pontban említettek kiküszöbölésére. Itt oda nézel ahova rajzolsz, ilyenkor mintha lenne még egy monitorod, a legtöbb külső tápos ezért kell egy konnektor vagy valami amiről tudod táplálni.
    Újonnan ilyen sem igazán fér bele a keretbe, de ha kicsit kitolod akkor már lehet találni.

    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák