Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz pH érték #6070 üzenetére

    Sziasztok!

    Aktív kijelzősök közül igen ez az alja.

    Fentebb már leírtam, nekem a 13as nagyon kicsi, vágd ki az aktív területet papírból és rögtön meglátod. Ebből még lejön a program ablakai/menüje. Tom ezeket el lehet tüntetni/nézetet váltani és fejből gyors gombokkal navigálni.
    Régóta használok egy bizonyos programot, úgy vélem ami a munkavégzésemhez kell azt a részét ki is ismertem, rengeteg billentyű kombót fejből tok, de végig ilyen nézetben nem vállalnák be egy melót.
    Ha referencia képet is szeretnél használni, mindenképpen szükség lesz a másik kijelzőre.

    Csak ott látom létjogosultságát ha vki gyorsan kedvet kap és pár órán keresztül szeretne rajzolgatni/vázlatolni és fontos a mobilitás is.

    A konkrét típust nem ismerem, 16ost próbáltam 1,5 éve annak voltak betegségei amik nekem nem fértek bele és inkább maradtam akkor már jócskán koros passzív Intuos Pro táblámnál.

    Akik most ismerkednek a digitális"rajzolással" mindenképpen passzív táblát javasolnék. Ezért az árért már felső kategóriásat kapsz. Nem mintha mondjuk egy sima Intuos M ne lenne bőven elég indulásnak. Hamar meglehet szokni, hogy nem oda nézel ahova rajzolsz.
    Mást is szokni kell, más a digitális rajzolás mint a papír alapú.
    Persze pár év múlva, bár a nagy többségnél ennyi idő után még mindig nem a tábla tudása a kevés, el lehet gondolkodni merre tovább.

    Nagyon sok olcsó aktív "kínai" tábla jelent meg az utóbbi 2-3 évben, minőségben hatalmas szórással. Így mindenképpen érdemes vásárlás előtt személyesen is kipróbálni ha van rá lehetőség, nem csak netes teszteket nézegetni.
    Pl.: Magyar nyelvű Wacom One bemutató, bár konklúziót nem értem mikor közben végig az ellenkezőjét hangsúlyozza, viszont úgy fest más se igazán tudja hova tenni ezt a modellt. Hiába nem ezt szoktuk meg a Wacomtól.

    (#6071) legelek
    Programot nem tok. Lehet már az új officeban is bevan építve vmi alap, sose kellett. Toll bevitelt igazából a MS Paint is kezeli. Erre a célra a wacom S is bőven megfelel.
    Ha már megvan a telefon/tablet ami kezel Stylus-t (ez a toll bevitel szép néven) és találsz hozzá appot valszeg azzal jobban járnál. Esetleg kérdezd meg Tablet/Ipad topikban is hátha ők többet tudnak segíteni.

    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák