Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Na, megérkezett ma délután-este a Huion Q11K táblám. Nem mondhatnám magam rutinos felhasználónak, mert nemhogy nem birtokoltam eddig ilyesmit sosem, de még csak nem is próbáltam, így referencia hiányában, meglehetősen nehéz objektív véleményt alkotni.
    Az viszont biztos, hogy így fél nap elteltével, nem tudnék nagyon rosszat mondani róla.
    Sokat gondolkodtam, hogy a jól bevált Wacom szériából vegyek egy egy kisebb modellt, de az a helyzet, hogy méretben csak egy tenyérnyit kaptam voltna ezért az árért.
    De legalább is az S méretet.
    Gondoltam nem egy nagy összeg, max visszaküldöm, ha annyira gáz, de hálistennek, eddig úgy néz ki, hogy erre nem lesz szükség..
    A kicsmagolás után sajnos rögtön tölteni kellett, de adnak kellő mennyiségű USB kábelt is hozzá. Külön adaptert viszont nem, így a PC megfelelő nyílásaiba helyezve kezdhetjük el az üzembehelyezés első lépéseit.
    A driverrel is volt kis keveredés, mert a legfrisebbel nem akart életre kelni, de aztán jobban megnézve, az az újabb változathoz kell, én a sima, tavaji modellt vettem. V2 vs sima Q11K
    A készülék maga elég robosztus. Majdnem teljes billentyűzet hosszúságú, amiből a rajztér persze picit kisebb, de így is nagyobb annál, mint amit a csuklóm felemelése nélkül meg tudok rajzolni.
    Ez persze lehet egyéni adottság kérdése is.
    A ceruza könnyed, beépített akksival rendelkezik, és a végénél fogva kell tölteni, az erre a célra prezentált USB töltőkábellel.
    A rajztér felülete elég kemény ahhoz, hogy még erőteljesebb nyomásra se jöjjenek elő karcok rajta. Ezt próbáltam, és a ceruza hegye sem kopott meg látszólag. Egyébként ebből adnak jó pár tartalékot is.
    Van még a csomagban egy USB adapter, ezt a PC-be helyezve, vezeték nélküli lesz az adatátvitel. Gyönyörűen működik, nincs vele gond, és késések sem tapasztalhatóak. Nálam real time működött a dolog, aminek nagyon örülök, mert a hasonló vezeték nélküli Wacom termékeket arany árban mérik.
    8db testre szabható gombunk van a készüléken, ezeket még nem állítgattam, úgyhogy túl sok gyakorlati információt nem tudok átadni. Valamint van 2 gomb a cerkán is, ezeket viszont belőttem az egér jobb, és bal klikkjére. Tökéletesen működnek.
    Nem tudom, hirtelen mit tudnék még róla mondani. Az első benyomásaim nagyon pozitívak, kellemeset csalódtam egy olcsó, kínai termékben.
    Az alkalmazott szoftverek, 3D Paint, Corel Draw X8, kis Photo Paint, valamint Fusion 360 volt (AutoCAD voltaképp) PS az pont nem volt, de a Youtbe szerint gyönyörűen működik vele.

    INNEN vettem a sima Q11K-t. Nem akartam a V2-ért dupla árat fizetni, no meg úgy voltam vele, hogy elsőre ne vágjunk bele ennél komolyabb fába a fejszét, mert mi lesz ha ....
    Mondom mégegyszer, nincs ilyen irányú korábbi tapasztalatom, de ebből ugye az is következik, hogy első tabletnek nagyon jó választás lehet.
    Ami még kérdőjel, az az üzuemidő egy feltöltéssel, az akkumulátorok élettartama, elöregedése, illetve, esetleges korai meghibásodások aránya.
    Ezekről még nem tudok nyiltakozni, és nyilvánvaló, hogy eléggé belerondíthatnak a képletbe, de amint bármi ilyesmi előfordul, azonnal jelezni fogom itt.
    Ha esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban bármi kérdése, nyugodtan tegye fel, ha tudok, válaszolni fogok rá.

    szerk:
    Most megnéztem, működik a legújabb, 2019-es driverrel is. Biztosan csak én bénáztam valamit az elején.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák