Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz Dr. 444Hertz #5450 üzenetére

    A tábla jó amit kinéztél, ismerkedni a dologgal tökéletesen megfelel. Ha jól látom akkor ehhez adnak egy Corel Painter programot. Meg mondom őszintén nem nagyon ismerem, tudtommal rétegek, ecsetek vannak benne, de asszem vektor grafikákat nem tudsz készíteni vele.
    Photoshoppot ismerem legjobban és használom napi szinten. Ehhez tényleg talál mindent az ember az interneten (ecsetek, akciók-szűrők, tutorialok). Vmint ha vektor graf. kell akkor a Corel Draw szokott még képbe jönni. De van az Adobenak is Illustrator meg inDesign amik szintén elég jók. De rengeteg egyéb program is van pl.: Sketchbook Pro, Paint Tool Sai, Manga Studio, Gimp stb. ezek mind megfelelnek az álltalad felsoroltaknak.

    Ami a gépet illeti, ha laptopban gondolkozol, mert fontos lenne a mobilitás abban sajnos nem tudok segíteni nagyon nem vagyok otthon a témában.
    Mondjuk gépben se igazán egy 7 éves 4magos procival, 2GB-os VGA (750ti), meg 16GB rammal dolgozok.

    Mindenesetre ha néznék biztos vmi i5 4 magos jönne szóba legalább 8 GB rammal és 128as, de inkább 2, vagy 1 250es SSD-vel, meg vmi HDD amin gyűjteném a dolgaimat :)

    Bár nem írtad de gondolom az S-es táblát nézted. Ehhez 24"-osnál nagyobb monitort nem ajánlanék és fentebb már írtam vmi IPS-t keresgélj. FullHD, 60-75Hz +kalibrálás. Monitoros topikban biztos tudnak segíteni.

    VGA jó kérdés, mert ugye most egyébként is nagyon elszálltak az árak, de nálam a mostani VGA két 24es FullHD monitort hajt ki viszont valszeg 2 éven belül ha ezt ki akarom váltani vmi 34" 4Ks csodával akkor nézelődhetek vmi izmosabb után és csak remélhetem hogy addigra a monitorok és a VGA árak is beállnak vmi emberi szintre.
    Szóval ezt neked kell eldöntened mennyire hosszú távra akarsz tervezni. Azért remélem tudtam segíteni vmicskét.
    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák