Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sunnysys

    tag

    válasz jimspie #3673 üzenetére

    szia!

    nekem Intuos 5 Touch M táblám van, Bamboot még nem próbáltam, így a kettőt nem tudom összehasonlítani.

    két dologgal kapcsolatban azért van véleményem/tapasztalatom:

    1. vásárlás előtt eléggé utánajártam a kopás témának. az Intuos 5 táblák felülete olyan kiképzést kapott, hogy minél inkább úgy érezd, mintha papírra rajzolnál. ennek hátulütője azonban, hogy a hegyek jobban kopnak, mint a régebbi Intuos táblák (illetve, gondolom, a Bamboo táblák) esetében. bár, én január óta még mindig az első hegyet használom. :) a kopás véleményem szerint nem is a hegyek miatt fontos, hiszen, annyira nem borzasztó az áruk, sokkal inkább fontos az a tény, hogy a hegyek kopása során azok hegyesek lesznek, így jelentősen megnő az esélye annak, hogy felsérted a tábla felületét, ami viszont már elég drágán javítható. emiatt szükséges a tábla felületének megóvása.
    ez történhet
    1. gyári védőfóliával
    >> a netes infókkal ellentétben működik vele a touch funkció (legalábbis én próbáltam egy Intuos 4 fóliával a táblát, és tökéletesen működött.)
    >> valamivel simább felület, mint az eredeti.
    2. egyéb gyártó fóliájával,
    >> azt írják, működik vele a touch funkció, gondolom így is lehet.
    >> sokkal simább felület, mint az eredeti. ezt valaki szereti, valaki nem.
    3. vagy akár egy rajzlappal. én ezt használom, nekem tökéletesen megfelel.
    >> működik a touch funkció
    >> tényleg olyan, mintha papírra rajzolnál. :)

    2. touch funkció: én egyáltalán nem használom, mivel mindent hotkey-ekkel használok a PS-ban. windows 7-em van, lehet, hogy windows 8-cal még jobban ki lehetne használni az érintésérzékenységet, én azonban úgy érzem, ha újra vásárolnék, lehet, hogy a pen-only verziót venném meg. (azt, hogy működik-e a touch funkció védőfóliával, még azelőtt jártam körbe, mielőtt megvettem volna a táblát. akkor még fontos infónak tűnt nekem, ezért emeltem ki az előbbi 3 pontban.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák