Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Highlander_

    csendes tag

    Hali, tervezem hogy egy Intuos4 táblát vegyek, viszont a Wacom EU fórumai tele vannak olyan hozzászólásokkal amelyek új és régi tábatulajdonosoktól érkeztek, melyek tapasztalatai szerint az Intuos4 táblához tartozó tollból nagyon gyakran kikopik a hegy, volt olyan tag aki 2 nap alatt elhasznált egy hegyet! Van aki szerint 4-5 ször gyorsabban kopik a hegy mint az Intuos3 nál, van aki szerint 50szer. Tudom hogy használattól is függ a tollhegy kopása, de annyi elégedetlen hozzászólást látni hogy az ember elgondolkodik megéri e befektetni ennyi pénzt egy táblába.
    A problémára a legbiztosabb megoldás a hegycsere, mely hosszú távon rengeteg plusz kiadást jelent. Egy csomag hegy 10 Euróba kerül, (2800Ft) Az tényleg nem kevés.
    A Wacom javasolja hogy az érzékenyéget növeljék erre valaki odaírta hogy a végén a Wacom azt akarja majd hogy a felhasználók ne érjenek a táblához. Igaz akkor biztosan nem kopik a hegy :)
    Javasolták még hogy a felhasználók tegyenek valamit a felületre, valami fóliát vagy hasonlót, ami viszont kényelmetlenné teszi a munkát.
    Rengetegen visszaküldék a táblát és petíciókat írtak.

    Valójában mi az igazság? Tényleg ennyire rossz az Intuos4 tolla? Módosítani fogják az Intuos4 felületét a közeljövőben? Hamár valaki kifizet százezret a tábláért joggal elvárná hogy azzal folyamatosan hosszú évekig lehessen dolgozni, a legkisebb bonyodalom nélkül. Sajnos jártam már így egy tervezési hibás laptoppal, mondjuk akkor sokkal nagyobbat szívtam :D Akkor nem néztem szét az interneten vásárlás előtt.
    Intuos3 táblához képest az Intuos4 sokkal többet tud, mondják, de viszont itt ez a hegyes probléma.
    Profi szintű felhasználásra kell a tábla, nem vagyok kezdő ezért kisebb táblák Fun meg efféle nem igazán érdekel.
    Ha valakinek vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban van ilyen táblája írja már le hogy neki mennyire érte meg, köszi :)
    Vajon mi lenne a helyes út...

Új hozzászólás Aktív témák