- Bemutatkoztak a Microsoft aktuális Surface gépei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Socket AM4
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Felpörög az asztali CPU-piac a következő pár hónapban
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
Hirdetés
-
2024 - Alig egy nap múlva jön a Sony új State of Play előadása
gp Az előzetes tervek szerint több mint 30 perces lesz a műsor.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
A soknál is több pénzzel gyorsítaná fel a hazai chipszektort Kína
ph A China Integrated Circuit Industry nevű befektetési alap elsődlegesen a chipgyártáshoz szükséges berendezésekre fókuszálhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
#65675776
törölt tag
A szavatosságot elsődlegesen a csomagolóanyag és a csomagolástechnológia határozza meg. A zacskós és a dobozos tej akár ugyan úgy is készülhet, ugyan azon a pasztőrön. A különbség, hogy a sima, egyrétegű PE zacskó (ez az áttetsző) csak 8-10 napig garantálja a termék minőségét (pl azért is, mert a fényt átengedi, azaz annak a lebontó hatása is érvényesül), a többrétegű, fekete belsejű (azaz fényszigetelt) zacskban 35-40 napig eláll ugyan az a termék. A sima, PE fóliabevonatú dobozok kb ugyan azt tudják, mint a többrétegű fólia, míg az alumíniumréteggel is ellátott 7-9 rétegű Tetra/Combi dobozok a közel tökéletes hermetikusságnak köszönhetően akár 6-7 hónapig is.
Szintén nem mindegy, hogy milyen technológiával csomagolják. A nyitott gépekkel ha megfeszülsz sem tudsz egy hónapnál hosszabb szavatosságot elérni. A zárt rendszerű gépekkel 2-3 hónap, ha mindemellett még aszeptikus is, akkor érhető el a 6-7 hónap.
Egy másik dolog, mai még fontos, és ami pl a fölözhetőséget befolyásolja, az a homogénezés. A homogénezett tejben jóval kisebbek a zsírszemcsék. Emiatt van az, hogy a tejszínt alacsony nyomáson homogénezik (20-40 bar), míg a tejet és színes termékeket igencsak magason (240 bar). A poharas termékeket meg sokszor sehogy sem.
És ugye ott van még a pasztőr fő hőcserélőjének a hőmérséklete is.
mong08: Jó ez az ESL, de pont ugyan az, mint az UHT, csak kicsivel alacsonyabb hőmérsékleten.A kettő hőmérséklettartománya egyébként véletlenül pont összeér. Szóval ha az ESL-t beállítják 135°C-ra, akkor pont ugyan az lesz, mint az UHT az alsó hőmérséklettartományban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest