Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atike

    nagyúr

    Ehhez a DKV-s "csodához" még annyit tennék hozzá, hogy bár én nem nagyon tömegközlekedek -azaz csak ritkán - attól még értem az okot, amiért ez született. Nyilván kellemetlen vizes ülésbe ülni (mi van akkor amikor szakad az eső és egy rakat bőrig ázott ember megy fel az adott villamosra és leül?)... A kaja része megint olyan, hogy dögmelegben olvadt kakaós csigát majszolva utazni és amikor fékezés van belekenve az előtte utazóba - nos igen ez is kellemetlen, tény.

    DE.

    Az, hogy egy ember a kis fél literes vizéből igyon két kortyot és ezért megbüntetik... Vagy egy terhes anya igyon és megbüntetik... Ha van itt kisgyerekes szülő akkor az is tisztában van azzal, hogy ha épp a villamos közepén a legnagyobb telítettségnél kér inni a gyerek akkor elég nehéz neki azt mondani, hogy még várj 4-5 megállót, utána majd iszol... Főleg nyáron a melegben, a tömegben... És akkor arról meg nem is beszéltem, hogy mi van az idős és mi van a beteg emberekkel.

    Ami a lényeg (szerintem) az az, hogy igen, van egy ilyen rendelet, de ennek a betartatását igenis mérlegelni kellene a kedves ellenőröknek. Azaz fel kellene tudni azt mérni, hogy mi az a pont amikor neki erélyesen igenis fel kell lépni és büntetni emiatt és mi az amikor nem kell ezzel foglalkozni (kvázi szemet hunyni).

    Nem kicsit lenne más a megítélése ennek az egésznek.

Új hozzászólás Aktív témák