Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz mezis #42998 üzenetére

    A WinSXS a visszamenőleges kompatibilitást szolgálja. Ezért nem lehet törölni a tartalmát. (Jelenleg már a Win több, mint felét ez teszi ki.) A probléma, hogy sokan a mai napig ezer éves programverziókat akarnak használni. Ami valahol érthető is, mert az újabb verziók sokszor csak méretükben növekednek, de a használhatóságuk jelentősen csökken, átlépnek a bloatware kategóriába (pl Nero vagy ACDSee). Hasonló, egyszerűen használható verzió meg nincs az újakból, ahogy az alternatívákkal is sok baj van.

    A másik, sokkal nagyobb probléma, hogy a fejlesztők görcsösen ragaszkodnak akár 10-12 éves library-khez, dll-ekhez. És hogy a szerencsétlen elavult felépítésű programjuk működjön, ezeket a dll-eket be kell építeni valahogy a rendszerbe.

    Szóval mind a két esetben a fejlesztők lustasága az ok. Ez ellen csak egyféleképpen tehetne a MS: el kellene dobni a visszamenőleges kompatbilitást.

    Ha egy klónozás, vagy backup során a forrásmeghajtón bármi adatvesztés történik, akkor ott valamit nagyon nem jól csinál a felhasználó, vagy az alkalmazás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák