Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Salex1

    senior tag

    Egy rövid történet autóvásárlásról, hogy mire kell figyelni:
    Vettünk egy autót kereskedésből az asszonynak, alaposan átnéztük, motorikusan mindenhogy, ahogy csak tudtuk...miden rendben volt. Pestről szépen hazajöttünk vele.
    Aztán vittük eredetiség vizsgára, ahol kihozták, hogy az alvázszámot átrakták egy másik kocsiról :O
    szinte észre vehetetlenül, nagyon profi munkával..szóval most megyünk a rendőrségre feljelentést tenni (ami automatikusan is megtörténik a sikertelen eredetiségvizsga által).
    Beszéltem a kereskedéssel tegnap, mondtam, hogy szeretnék elállni az üzlettől, mert ez így nem az az autó amit vettünk. Azt mondta vigyük fel, visszaadja az árát.
    Elvittük, de várt minket aki eladta (csak egy ügyintéző) meg két másik fickó...mindhárom elég nagy darab vastag arany láncos fajta nepper: Nekik semmi közük hozzá, csak bizományba volt ott az autó. De semmilyen adatot nem adtak az eladóról. Az aláírás, pecsét alapján sem tudtam semmit kideríteni, csak hogy januárban alakult a cég. Elhajtottak minket, próbáltunk még ezt-azt, de elég csúnyán fenyegettek és nem hiányzott még egy verés is.
    Eredmény, van egy kocsink, amit most fél-egy évig a rendőrség fog nekünk őrizni :(
    Ha kiderül, hogy az eredeti lopott volt, akkor se pénz se kocsi.
    Ha nem lopott, és végigfut az ügy, akkor van egy kis esély, hogy látjuk még.

    Konklúzió: Kereskedőnek akkor higgyél, ha ló legel a sírján!
    Illetve eredetiség vizsga nélkül ne add oda a vételárat senkinek!

    u.i.:Nem kérek olyan jellegű megjegyzéseket, hogy így meg úgy kellett volna. Sajnos túl jóhiszeműen jártunk el...már ez van.

Új hozzászólás Aktív témák