Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joeid

    tag

    Napot Kollégák !

    Segítség kellene nekem a következőben:
    Néhány hete a gépem vacakolni kezdett. Ez konkrétan azt takarja, hogy elindul, Win is bejön ,de rendszeresen nem töltődnek be programok. Van hogy 7-8x újra kell indítanom a gépet, hogy jó legyen. Viszont amikor elindul látszólag semmi baja, minden működik. Gondoltam hogy Win hiba, így elhatároztam hogy újratelepítem, de aztán 1 hétig minden ok volt, de most megint elkezdte csinálni.

    Konkrétan tegnap előtt felraktam egy Xampp-ot, ment is flottúl minden, de tegnap már nem volt hajlandó elindulni az Apache. Nekiálltam teszteket futtatni, az SSD hibátlannak tűnik.
    Elindítottam egy memória tesztet (Memtest 86+ 4.2). Egy kör simán lefutott, viszont a másodikban már hibákat dobott.
    Kivettem az egyik modult (2x4GB van benne), lefutott 2 kör hiba nélkül.
    Megcseréltem és azon is lefutott. Visszaraktam mind kettőt és reggelig ment a teszt. 7 kör ment le, ebből 5 hibátlanul futott le, kettőben hibákat talált.

    Ma reggel kellett volna a gép, de egyfolytában kék halálozott. Kivettem az egyik modult és végre sikerült feléleszteni.

    No most én még ilyen random memória hibával nem találkoztam, így nem tudom eldönteni, hogy a memória rossz vagy esetleg az alaplap (esetleg valami feszültség probléma ?). Másik memóriával még nem tudtam tesztelni.

    A gép:
    Asrock H77 Pro/MVP
    2x4GB DDR3 Corsair RAM
    Samsung 830 64GB SSD
    Asus GTX560

    Nincs húzva, minden alapjáraton megy 1.5 éve ,szóval azt kizártam ,hogy a két memória egymást nem szeretné (amúgy is KIT). Melegedés nincs.

    Ötlet ? :F

Új hozzászólás Aktív témák