Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Horka_

    aktív tag

    válasz GIORGIONE76 #11279 üzenetére

    Egy picit bonyolult a téma. A gond az, hogy minden is változtatja a proci feszültségét. A CO sem más, mint a Vcore manipulásárása szolgáló beállítás, ami csökkenti/vagy növeli a Vcore-t a beállított érték és (!) a terhelés függvényében. Nagyon sok időt elszöszmötöltem én is vele.
    Próbáld meg alapbeállításon használni a procit (nincs offset, nincs PBO) úgy, hogy az LLC-t rakd a leglaposabb görbére (minél kisebb legyen a feszültségesés terhelés alatt). Aztán kezdj neki a CO negatív 20-al minden magon. Pörgess le egy CB20 multicore-t, ha minden ok, kezd el növelni a negatív CO értékét egyesével DE csak a legjobb magokon. CB20 singlecore, ha minden ok, addig csökkentsd, ameddig minden ok, nem fagy. Ha fagy, eggyel vissza. Majd mehet a multicore teszt és a rosszabb magok CO beállítása ugyanígy.
    Na ezek után mehet a PBO emelgetése 50Mhz-es lépésekben és a CB20 tesztek hasonlóképpen. Ha kifagy a singlecore teszt, akkor a legjobb magokon csökkented a negatív CO értékét, ameddig hiba nélkül le nem fut. Majd ezt eljátszod a multicore teszt/rosszabb magok esetében is.
    Na ha minden megvan, akkor meglesz a legjobb CO értéked az adott PBO-hoz.
    A feketeleves, hogy ha offseteled a Vcore-t, akkor ugye, lehet tesztelni újra. Ha a PBO engedélyezése emelei a Vcore-t (mint pl. az MSI esetében), akkor is... szóval, vicces kis játék a CO-zás... :D

    [ Szerkesztve ]

    STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P

Új hozzászólás Aktív témák