Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz Tommy1982 #43998 üzenetére

    Kérlek hogy linkeléshez használd a Link beszúrása ikont. Kulturáltabb lesz a hozzászólás.

    Megnéztem a cikket egy része hazugság, szóval hiteltelen dolgokat én nem szívesen látok a topikban.
    Másik az hogy ez már többször volt tárgyalva, egy újság ami idő előtt egy idejét múlt cikkel akar olvasókat szerezni az egy kicsit alacsony színvonal.
    Nem a járvány miatt késik, hanem azért mert sok ország nem teremtette meg a szükséges feltételeket, írják is módosítóban.
    Nem volt és nincs áfacsalás, hiszen jelenleg is törvényi keret adja meg ezt a jogot, hogy nem kell áfát fizetni. Áfát-t csalnak az EU-s államok jogalkotói és jogalkalmazói? Ki ír már le ilyen baromságot?
    Miért Kína akit rossz színben tüntetnek fel, hiszen ez a szabályozás az össze nem EU-s országból érkezők küldeményekre vonatkozik. Hol van említve USA, Oroszország, Japán? Hiszen sok dolog onnan rendelve is olcsóbb mint ugyanaz nálunk egy üzletben.

    Egyébként egy dolog sajnos hiányzik az EU vonalán mert Kínából megrendelt termék még mindig olcsóbb lesz a 27% Áfával mint ugyanez a termék az EU-s üzletben 200-1000-szeres haszonkulccsal árusítva.
    Amely ár 100%-al több mint az általam kifizetett akár 27%-os áfás ár, az már bizony vizsgálandó lenne a tisztességtelen piaci magatartás kategóriával, de jóval nagyobbak a különbségek. Szóval jogos a versenykiegyenlítő elem, csak épp nem biztos hogy csak az EU-n kívüli eladók felé kell ezt alkalmazni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák