Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    Most nézem csak, hogy mi történt részleteiben a Hoffenheim meccsen, és mélyen felbosszantott.
    Már nem kell négerezés, meg buzizás sem ahhoz, hogy félbeszakítsanak egy mérkőzést?

    Elég néhány bunkó szurkoló kifeszített transzparense, amin gúnyolják Hoppot, és már le is fújják és csőstül mennek a Bayern játékosok, meg a nagy kutyák a szurkolókhoz, hogy ne csinálják már, mert nem győznek "szégyenkezni" miattuk? Aztán meg a játékosok negyed óráig nem hajlandók focizni, csak egymásnak passzolgatnak, amit a pálya szélén levő összes stábtag bő nyállal felállva tapsol..

    Ennyire tüntetően törekedni a steril lelátóra már tényleg nagyon erős. Az egész atmoszférát egy polkorrekt steril helyszínné igyekeznek tenni, és ez megint elsősorban német közvetítéssel fogja szépen lassan átvenni az összes többi bajnokság, ahogy a háború utáni komplett német nemzet indentitásnélküliségét, asszimilálódási és globalizálódási hajlamát, a totalitárius liberalizmust, a toleranciakampányt, a gender fasizmust is kezdi átvenni a legtöbb európai ország.

    Alap, hogy régen a futball egy proli mulatság volt, a munkás tömegek szórakozása, amit később a középosztály elirigyelt, kitúrták őket, és mára már egyértelműen kezd egyre inkább színház lenni, ami nem is szurkolás már, hanem az élményfogyasztás egyik fajtája, ahol tételesen le van írva mit és mikor kell énekelni, ami után tetszésükhöz mérten vagy megtapsolják vagy kifütyülik az előadást, majd elballagnak bögrét vásárolni, meg egyéb fröccsöntött vackokat a fanshopokban.

    Ahogy Churchill mondta: a futball háború és a labdarúgás, a szurkolás egy olyan fontos funkciót is betölt, hogy nyilvánosan el lehet égetni azokat a sérelmi energiákat, amik korábban vérengzéshez, háborúkhoz, és népirtásokhoz vezettek.
    Ezeknek a gesztusoknak és indulatoknak az egyik legjobb helye a futball (volt), ahol felgyűlhettek, kirobbanhattak, és eléghettek. Na meg a humor, viccek, ami kiválók voltak a feszültségek levezetésére, de azt már véglegesen, teljesen kinyírta a pc. Mi marad hát? a lövöldözős játékok?

    Bár nekem erről az egész polkorrekt dologról az a véleményem, hogy ez a rengeteg lefojtásokból fakadó rengeteg frusztráció, valahol egyszer nagyon csúnyán ki fog sülni, mert egyszerűen bele van kódolva az emberi anyagba, hogy a természetüktől fogva nem így kell működniük.

Új hozzászólás Aktív témák