Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    válasz BenHans #105192 üzenetére

    Kele Jani védeni próbálta Martinezt:

    Rég kavarta fel a magyar sajtót annyira egy nemzetközi futballsztori, mint Radja Nainggolan kipenderítése a belga válogatottból. Azt most hagyjuk, hogy az eset maga ezer éves (Martínez kapitány közismerten fasírtban volt a középpályással már jó ideje, okkal), koncentráljuk csak arra, miképpen mutatja be a szakág címerállatának számító felszínességet az ügy tálalása.

    📌Nainggolannak van egy baromi komoly posztriválisa a keretben: Moussa Dembelé az elmúlt években stabilan a PL legjobb középső középpályásai között volt, skilljei simán pótolhatatlanok egy olyan csapat számára, amelyik rendre bajban van azzal, hogy mit kezdjen egy komolyabb letámadással. Ja, hogy távolról nem lő olyan jól, mint Radja? Tényleg baromi fontos szempont, nem mondom.

    📌Ettől mondjuk Nainggolan még pont benne lehetne a keretben, mert körökkel jobb középpályás Fellaininél, vagy Witselnél, de a nagy helyzet az, hogy egy szövetségi kapitánynak nem feltétlenül mindig az n darab legjobb játékosát kell elvinnie egy tornára. Nainggolan korábban ráadásul megkapta az esélyt Martíneztől, hogy bizonyítsa, képes érett kerettagként viselkedni, de a római játékosnak ez nem jött össze - ivott, cigizett, bomlasztott a válogatott táborában. Nem tartotta be a kapitány amúgy nem túl bonyolult játékszabályait. Innentől mi a kérdés? Ne feledjük: egy vb-szereplés alatt elsősorban közösségként kell jól vizsgázni.

    📌És akkor a lényeg: lehet élcelődni Martínez érvelésén, a taktikai szemponton, de baromira érdekelne, hogy a most pattogó futballszakik közül mégis mennyien látták játszani ezt a belga csapatot az Eb óta (tehát Martínez regnálása alatt)? Gyanítom, hirtelen kissé kirostálódna a mezőny... Ez persze nem gond, csak ilyenkor ne felejtsük el, micsoda különbségek adódhatnak vélemény és vélemény között, hitelességet tekintve.

Új hozzászólás Aktív témák