Hirdetés

Intelligens Wi-Fi megoldásokkal robbantana a Zyxel

A Multy Pro menedzsmentet támogató újdonságok elsődegesen a szolgáltatókat érdekelhetik, de rajtuk keresztül a felhasználókhoz is eljutnak.

A Zyxel bejelentette a Mesh hálózatokat is támogató, Multy Pro intelligens Wi-Fi megoldásait, amelyek esetében a portfóliót egyelőre két modell képviseli, a kétsávos vezeték nélküli AC/N VDSL2 IAD VMG8823-B, valamint a Multy Pro AC2100 WAP6804-es kétsávos Wi-Fi Extender.

A koncepció szempontjából a Zyxel a szolgáltatók dolgát szeretné megkönnyíteni, ugyanis a vezetékes internet elérése az ügyfelek irányába egyszerűnek tűnik, de valójában a különböző háztartások és irodák igényei rendkívül eltérők. Az ajtón ráadásul már erősen kopogtat a gigabites sebességű internetelérés, ez már például hazánkban is realitás, ráadásul azt sem lehet mondani, hogy drága lenne. A legtöbb szolgáltató számára ugyanakkor nehézségként fogható fel, hogy milyen vezeték nélkül bridge illik az adott környezetbe.

A Zyxel a Multy Pro intelligens Wi-Fi megoldásaival erre próbál reagálni, ugyanis ezek a termékek leegyszerűsítik és gazdaságosabbá teszik az adott szolgáltatáshoz kapcsolódó vezeték nélküli rendszerek kiépítését.

WAP6804 Dual-Band AC2100
WAP6804 Dual-Band AC2100

A kulcstényező a Multy Pro menedzsment, ugyanis ilyen formában a WAP6804-es, gigabites vezeték nélküli bridge képes automatikusan irányítani a Wi-Fi klienseket a két frekvenciasáv és a különböző Wi-Fi AP-k között. Maga a rendszer többféle hardveres módot támogat. Az internetelérést tetszőleges átjáró, esetleg útválasztó segítségével lehet biztosítani, amihez AP módban hozzáköthető maga a WAP6804. Ezután például még egy WAP6804, immáron CL (client) módban képes biztosítani a megfelelő IPTV szolgáltatást. Más, kevésbé specifikus konfiguráció esetében az átjáróhoz vagy útválasztóhoz a WAP6804 RP (repeater) módban kapcsolódik, így biztosítva a vezeték nélküli helyi hálózatot, méghozzá 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávon. Előbbin 300 Mbps-os 2x2 IEEE 802.11n-es, míg utóbbin 1733 Mbps-os 4x4 IEEE 802.11ac-s kapcsolat érhető el.

Zyxel VMG8823-B Dual-Band Wireless AC/N VDSL2 VoIP Combo WAN IAD
Zyxel VMG8823-B Dual-Band Wireless AC/N VDSL2 VoIP Combo WAN IAD

A Zyxel természetesen a teljes konfigurációhoz az AC/N VDSL2 IAD VMG8823-B átjárót ajánlja, ez ugyanis ugyanúgy Multy Pro megoldás, ahogy a fentebb részletezett bridge is. Ezek a készülékek így  támogatják a kiterjedt Wi-Fi diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtó TR-069 és TR-181 szabványokat, amelyek segítségével a szolgáltatók távolról is figyelemmel kísérhetik és megoldhatják a problémákat. Utóbbi ráadásul még a szolgáltató számára is hasznos, hiszen bizonyos problémák gazdaságosabban, kiszállás nélkül is megoldhatók. A csomag része a Multy Pro mobilalkalmazás is, ami a fogyasztók számára biztosítja a vendéghálózatok telepítését, konfigurálását, a jelszavak megtekintését vagy megváltoztatását, és lehetővé teszi a szülői felügyelet létrehozását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés