Hirdetés

A CS-sek legendás egérpadjának megjött az utóda

Természetesen a Zowie G-SR-re, és annak leszármazottjára gondolunk, amely gyógyírt ígér a korábban felmerült problémákra.

A Zowie G-SR mondhatni kultikus egérpadnak számít a Counter-Strike című, belső nézetes lövöldét nyúzók világában, ahonnan a hasonló játékmenettel megáldott Valorantba is átcsurgott a népszerűsége. Ennek oka a kimondottan lassú, tetemes mennyiségű statikus, illetve dinamikus súrlódást biztosító (tehát a mozdulat indításánál, valamint aközben egyaránt érezhető ellenállást tanúsító), szövetből készült felület, de az kétségtelen, hogy a szóban forgó modell tartóssága hagy némi kívánnivalót maga után, ráadásul kifejezetten érzékeny a páratartalom változására, ami inkonzisztenciához vezet. Sok pára/izzadság esetén megszívja magát, így a szlengben "sárpadnak" nevezett típusok halmazába lassul ("ragadós"), és ez különösen az apró mikrokorrekciók idején válhat hátránnyá a felhasználó számára, noha nagyon jó minőségű, vaskos PTFE tappancsokkal (például Hyperglide) és rendszeres takarítással valamennyire kompenzálható a jelenség.

Balról jobbra haladunk a lassabbtól a gyorsabb felé
Balról jobbra haladunk a lassabbtól a gyorsabb felé [+]

A taktikai shootereket professzionális vagy hobbi szinten játszók köreiben egyformán kedvelt terméknek megérkezett a továbbfejlesztett verziója, amelyet nemes egyszerűséggel G-SR II-ként listáznak, és a brosúra szerint pont azokon a területeken hoz javulást, amik az előd gyengeségeit jelentették.

A 470 mm széles, 390 mm mély és 3,5 mm vastag újdonság nagy sűrűségű, sztenderd gumiágy alapot kapott, ergo a gyártó nem lépte meg a manapság elterjedő, effektíve asztallaphoz tapadó poliuretán habszivacs/poron bázis alkalmazását, igaz, e tény segít a vételár visszafogásában. A kontroll besorolású, igen sima tapintású, közepesen puha felület sűrűbb, feszesebb szövésű, mint volt, és nem csak valamivel kevesebb súrlódással kecsegtet a stabilitás megtartása mellett, de felmenőjéhez viszonyítva sokkal jobban rezisztens a párával/nedvességgel szemben.


[+]

A (nettó) 35 dollárt, azaz hazai üzletekben valószínűleg majd nagyjából 15-16 000 forintot kóstáló, egy méretben és színben kapható, speciális bevonattól mentes holmi peremeit a rojtosodás meggátlásának érdekében elvarrták.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés