Hirdetés

Rövidített NVIDIA GTX 670 megemelt órajellel a Zotac műhelyéből

Az NVIDIA GeForce GTX 670 egy viszonylag rövid, mindössze 177,8 mm-es nyomtatott áramköri lapra épül, viszont a kész termék a hátulra helyezett hűtőventilátor miatt egészen 242 mm-ig nyújtózik. A gyártók már a hivatalos megjelenés napján bemutatták a saját maguk által dizájnolt GTX 670-es GeForce-okat, ugyanakkor ezek között egy olyan sem volt, mely kihasználta volna a rövid NYÁK előnyeit, a tuningolt kártyák pedig rendre hosszabbak lettek.


[+]

A Zotac viszont úgy gondolta, hogy profitálhatnak a rövid felépítés előnyéből, mindezt ötvözve egy csipetnyi tuninggal, ezáltal a kisméretű PC-k tulajdonosai is erős kártyához juthatnak. Az ötlet eredményeképpen született meg a Zotac GeForce GTX 670 2 GB TwinCooler. A GK104 GPU-ra és a referencia nyomtatott áramköri lapra épülő kártya magórajelét 954 MHz-re (1033 MHz GPU Boost), míg a 2 GB-os GDDR5 szabványú VRAM effeketív frekvenciáját 6208 MHz-re emelték a tervezők a gyárilag ajánlott 915 (980 MHz GPU Boost) és 6008 MHz-es paraméterekről.


[+]

A legfőbb változás a hűtőt érinti; a hővezető csövekkel megtámogatott nagyméretű hűtőblokkra két darab, 80 mm átmérőjű, PWM szabályozású ventilátor került, mely teljes terhelés mellett 4 dB-lel halkabban 11°C-kal hűvösebbre hűti a kártyát a referenciamodellhez képest. A termék továbbra is két darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozóból kapja a szükséges energiát (a kártya TDP-je 170 W), illetve a hátlapi kivezetések terén is követte a Zotac az NVIDIA ajánlását, így a két darab DVI kimenet mellett egy darab DisplayPort 1.2 és egy HDMI 1.4 áll rendelkezésre.

A Zotac GeForce GTX 670 2 GB TwinCooler VGA június 20-án érkezik, árát azonban még nem kötötték az orrunkra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés