Hirdetés

Garantált tuning: készül a Zotac GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition

A Zotac a GTX 680 Extreme Edition megalkotásakor egy igen jó alapot tervezett, amit később a GTX 670 Extreme Edition-höz is szemrebbenés nélkül felhasznált. Várható volt, hogy az újabb, a GeForce GTX 660 Ti megjelenése által gerjesztett hullámokat is meglovagolják ugyanezzel a megoldással. A Zotac ez esetben maximálisan költséghatékonyan jár el, hiszen teljesen felesleges lenne új NYÁK-ot tervezni ugyanannak a GK104-es Kepler GPU-nak, ami a GTX 670/680-at is kiszolgálja; még akkor is, ha ez esetben butított példányról beszélünk.

Az egyetlen észlelhető változás, hogy a 256 bites memóriavezérlőn végrehajtott csonkítás miatt a GTX 660 Ti 192 bites vezérlője nyolc memóriachip helyett csak hattal dolgozik, így kettőt egyszerűen csak lehagynak a nyomtatott áramkörről. Persze ezt észrevenni csak akkor fogjuk, ha a méretes, dupla ventilátoros (2 x 92 mm) és 5 darab hőcsővel megtámogatott léghűtést lecsavarozzuk – mely a színét, némi dizájnbeli változtatást, valamint azt leszámítva, hogy a hőcsövek átmérőjét állítólag 9 mm-re növelték, változatlan a korábbi kártyák hűtéseihez képest.

A fent említetteken kívül (tehát elektronikai felépítés, alkatrészek, kimenetek, kiegészítők szempontjából) minden egyéb ugyanaz, mint a GTX 670/680 Extreme Edition esetében, így ezt nem ismételnénk meg – korábbi hírünkben részletesen kiveséztük. Mindez arról árulkodik, hogy bőséges tuningképességre lehet számítani. Ennek egy részét már gyárilag kiaknázza a gyártó, mert a GPU alapjáraton 915 helyett 1100 MHz-re lesz belőve, amit a Boost 1202 MHz-ig képes tovább emelni, míg a 2 GB GDDR5 memórialapkák effektív órajele 6600 MHz-en tetőzik a szokásos 6000 MHz helyett.

A végére hagytuk a rossz hírt: azon kívül, hogy a gyártó egyelőre sem az árat, sem pedig az elérhetőség pontos dátumát nem jelölte meg, hivatalos úton vélhetően ez a VGA sem fog Ázsiából kijutni, így nekünk marad a nyálcsorgatás, és a korábban bejelentett AMP! Edition.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés