Hirdetés

ECO néven energiatakarékos GTS 450 VGA vezérlőt jelentett be a Zotac

A GeForce GTS 450 GPU-t majdnem pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be az NVIDIA, a Zotac pedig még mindig nem tudott tőle elszakadni, ezért most egy ECO változatot is piacra dobnak, aminek fogyasztását sikerült harmadával csökkenteni.


[+]

Persze nagy trükkök nincsenek: abból adódóan, hogy a Zotac nyilvánvalóan nem gyártatta le a 106 wattos TDP-vel rendelkező, GF 106-os kódjelű mag energiatakarékos változatát, így az energiamegtakarítást nem máshonnan nyerte, mint az órajelek csökkentéséből. A 192 CUDA magon nem változtattak, de a GPU mag/shader órajelét 783/1566 MHz-ről 600/1200 MHz-re csökkentették, míg 128 biten kapcsolódó fedélzeti GDDR5 memóriát DDR3-ra cserélték és 1333 MHz-es órajelet engedélyeztek számára.


[+]

Változtattak a hűtésen is, így a vezérlő nem foglal el plusz kártyahelyet, illetve a kimenetek közül elhagyták az analóg D-Sub csatlakozót, helyére pedig DisplayPort került. A gyártó olyan felhasználási területekre ajánlja az új jövevényt, ahol szükség van a hardveres gyorsításra, de az energiatakarékosság és halk működés is legalább olyan fontos – például HTPC-k esetében.


[+]

Az SLI-be is köthető Zotac GeForce GTS 450 ECO Edition árára egyelőre nem derült fény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés