Hirdetés

Felfedték magukat a Zotac GeForce RTX 4060-as VGA-i

A három modellből egy "ITX-es", egy marveles sallangokkal jön, egy pedig visszafogott eleganciára törekszik.

A Zotac három AD107-es GPU-val, illetve 3072 CUDA maggal szerelt videokártyát indít útjára, amelyek nyolc PCI Express 4.0 sávból profitálnak, és az Ada Lovelace architektúrás megoldások eddigi legszerényebb (asztali) megtestesítőinek folyamatosan bővülő táborát gyarapítják.


[+]

A 8 GB-nyi, 17 GHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR6 VRAM chippel megpakolt, 128 bites memóriabuszt használó újdonságok közös jellemzőinek sorában a kétslotos kivitelt, a 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozót, a 115 wattos TDP-t, illetve a zöldek sztenderd I/O keretét (három DisplayPort 1.4a, egy HDMI 2.1 kimenet) listázhatjuk.


[+]

Az egyventilátoros GeForce RTX 4060 8GB Solo (ZT-D40600G-10L) leginkább a kompakt masinák gazdáit vette célkeresztjébe, hiszen 117,6 mm-es magasságához 39,5 mm-es vastagság és csupán 163 mm-es hossz párosul. A hardver GPU Boost frekvenciáját a referencia 2460 MHz-re lőtték be, és nyomtatott áramköri lapjának hátoldalán – cikkünk triójának fekete bárányaként – nincs takarólemez.


[+]

A kétventilátoros, félpasszív üzemet támogató blokkal szállított, GeForce RTX 4060 8GB OC Spider-Man: Across The Spider-Verse Bundle (ZT-D40600P-10SMP) néven jegyzett pakk a Pókember elkötelezett rajongóit igyekszik elcsábítani, ugyanis doboza a 222,3 x 116,8 x 41,4 mm-es fizikai méretekkel rendelkező VGA mellett egy Ztorm figurát (a lehetséges háromféléből az egyiket), nyolc szélgépek motorkupakjára rakható emblémát (öt Zotac logós, három pókos) és néhány matricát is rejt.


[+]

A gyári tuning inkább csak jelzésértékű, mivel a GPU Boost órajel 2475 MHz lesz, de a fém backplate-ről nem hiányoznak a perforációk, így az a merevítésen, valamint komponensvédelmen felül a kompozit hővezető csövekkel felnyársalt lamellák átszellőztetésében is segédkezik.


[+]

Harmadik delikvensünk a 221,4 mm hosszú, 122,7 mm magas és 43,1 mm vastag, újfent kétventilátoros GeForce RTX 4060 8GB Twin Edge OC White Edition, amelynek fehér kültakarója kontrasztot alkot a fekete nyomtatott áramköri lapjával. Az alacsony terhelésen mozdulatlan légkavarókkal dolgozó képalkotó vonalvezetését lágy ívek dobják fel, miközben GPU Boost 2490 MHz-en ketyeg. A hátulsó alumínium fedőlemez természetesen kipipálható, mindössze a kivágásainak formája és mennyisége tér el az egy bekezdéssel feljebb ismertetett márkatársáétól.


[+]

Végszóként egy említést megér, hogy a friss, június 29-én debütáló termékcsalád szoftveres hátországaként funkcionáló FireStorm Utility applikáció a piaci start előtt nagy tatarozáson esett át, és többek közt módot kínál arra, hogy választottunk léghajtóinak fordulatszámát egymástól függetlenül szabályozzuk (már ha több van, ugye), ami precízebb hőmenedzsmentet biztosít a hatékonyság maximalizálására pályázók számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés