Hirdetés

A ZiiLabs prezentálta első okostelefon platformját

A ZiiLabs még az év elején leplezte le a Zii ZMS-05 típusú SoC (System on Chip) médiaprocesszorát, mely az úgynevezett Stemcell Computing (őssejtszámítás) néven emlegetett számítási modellt alkalmazza. A lapkába két darab, ARMv5TEJ architektúrára épülő, ARM926 EJ-S jelzésű processzormag került, mely 24 darab úgynevezett PE (Processing Element) egységet tartalmazó SIMD (Single Instruction Multiple Data) tömbbel egészül ki.

A Trinity okostelefon platform a fenti lapkát hasznosítja Linux alapú Android vagy Plaszma operációs rendszer alkalmazása mellett. Az érkező termék a HDMI kimeneten keresztül támogatja az 1080p-s videók akadásoktól mentes lejátszását, illetve az OpenGL ES API használatát. A telefon 3,1 hüvelykes AMOLED kijelzővel lesz felszerelve, mely multi-touch-os érintőképernyőt és 480x800 pixeles felbontást kínál. Ezenkívül a rendszer Xtreme Fidelity X-Fi audió technológiát használ, továbbá rendelkezik 256 MB kapacitású LPDDR memóriával, 802.11b/g Wi-Fi és Bluetooth 2.1+EDR modullal, USB 2.0-s mikroporttal, MicroSD kártyaolvasóval, kompozit videokimenettel és nagyfelbontású kamerával.

A 3.5G-s okostelefon a Quad-band GSM/GPRS/EDGE, a Tri-band WCDMA és a HSDPA (Cat.8) hálózatokat támogatja és hardveres GPS modult is kínál. A hosszú üzemidőért egy 1130 mAH-ás akkumulátor felel. A ZiiLabs megemlítette, hogy a Trinity platformra 4G-s okostelefonok is érkeznek, sőt a későbbiekben a Zii ZMS-08 SoC is felhasználásra kerül a szegmensben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés