Hirdetés

Funkciókban gazdag médialejátszóval támad a Creative

A Creative még az év elején mutatta be a Zii névre keresztelt médiaplatformot, melyet most hasznosít a vállalat a hamarosan megjelenő médialejátszójában. A Zii Egg a ZMS-05 típusjelzésű SoC (System-on-Chip) médiaprocesszort tartalmazza, ami két ARM processzormagot használ 24 darab úgynevezett PE (Processing Element) egységet tartalmazó SIMD (Single Instruction Multiple Data) tömbbel kiegészítve.

A termék 3,5 hüvelykes, érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, a natív felbontása pedig 320x480 pixel. A belső memória 32 GB kapacitású lehet, amit egy maximum 32 GB-os SDHC memóriakártya egészíthet ki. A készülék rendelkezik még Bluetooth 2.1 + EDR modullal, Wi-Fi 802.11b/g vezérlővel és GPS vevővel, továbbá tartalmaz még 256 MB DDR és 32 MB NOR típusú flashmemóriát.

A 115 x 62 x 12 mm-es mérettel és 108 grammos tömeggel rendelkező lejátszó 1200 mAh-s lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, a hangzásvilágról pedig egy X-Fi audió lapka gondoskodik. Ezenkívül a készülék képes a HD felbontású videók lejátszására, illetve a HD kimeneten keresztüli továbbítására, valamint két kamerával is fel van szerelve, melyek közül az előlapi VGA, míg a hátlapi HD felbontású.

A Zii Egg egyelőre csak a fejlesztők számára elérhető, így egy Plaszma névre keresztelt szoftverfejlesztői környezet is jár a csomaghoz, ami egy nyílt forráskódú Plaszma és egy ZMS-05 médiaprocesszorra optimalizált Android operációs rendszert is tartalmaz, valamint támogatja az OpenGL ES API-t. Úgy tűnik tehát, hogy a Creative komolyan gondolja a rendszer szoftveres támogatását, ami a kereskedelmi verzió 199 dolláros várható fogyasztói árával párosítva nagyon csábító ajánlat.

A Creative Zii Egg képességeit az alábbi videó demonstrálja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés