Hirdetés

Zepto Nox, az éj istennője

A Nox névről nálunk a legtöbb embernek egy együttes jut eszébe, de persze a Zepto nem róluk, hanem az éj görög istennőjéről (eredetileg Nüksz) nevezte el legújabb notebooksorozatát.

A cég webboltjában sokrétűen testre szabható Nox A15 notebook két előre összeállított konfigurációban is megvásárolható (Value: 930 euró, Power: 1125 euró), de lehetőség van az egyes komponensek, kiegészítők egyéni igények szerinti kiválasztására, garanciakiterjesztés igénylésére, így csupán néhány kattintás kérdése egy 3000 eurót is jócskán meghaladó árú rendszer összeállítása.

Zepto Nox A15

A Nox A15 egy 15,4 hüvelykes kijelző köré épül, melynek felbontása 1280x800 vagy 1680x1050 pixel lehet, meghajtásáról pedig egy NVIDIA GeForce 9600M GT grafikus kártya gondoskodik. A központi processzor a Core 2 Duo családból kerül ki, 2–2,8 GHz-es órajellel és típustól függően 3, 4 vagy 6 MB másodszintű gyorsítótárral. A rendszermemória alapkiépítésben 1 GB, ám két darab 4 GB-os modul is rendelhető, és szintén széles a háttértárak palettája: kapacitásuk 80-tól 500 GB-ig terjed, a listán szerepelnek 5400 és 7200 rpm fordulatszámú egységek egyaránt. Opcionálisan SSD-vel is meg lehet vásárolni a noteszt, bár ez jelenleg csak egy 32 GB-os egységet jelent. Az optikai meghajtó esetében a DVD-író az alap, ám választható Blu-ray kombó is helyette. Wi-Fi-hez opcionális 802.11n-kompatibilis adaptert kínál a Zepto, az extrák között pedig 6 helyett 9 cellás akkumulátort is találunk.

A gyártó operációs rendszer nélkül vagy a Windows Vista különféle változataival szállítja a Nox A15-öt. A notebook Night LED üzemmódja főként éjszakai filmnézéskor praktikus, mivel a merevlemez jelzőfényének kivételével az összes világító LED visszajelzést kikapcsolja, a beépített ujjlenyomat-olvasó pedig adataink biztonsága szempontjából hasznos szériatartozék. A multimédiás funkciók között 2 megapixeles webkamera, HDMI és SPDIF kimenet is megtalálható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zepto

Előzmények

Hirdetés