Hirdetés

Zenélő kristályok

Meglehetősen sok cég van, amely tevékenységét az Apple termékek sikerére alapozza. Csilliónyi kiegészítőgyártót találhatunk Chilétől Marokkón át egészen Kínáig. Közéjük tartozik a Speakea is ugyan, azonban a vállalat legtöbb vetélytársával ellentétben kimondottan az igényes kivitelű, nem bóvli kategóriás készülékek előállításával foglalkozik.

2006-ban alapították a céget Kaliforniában, és jelenleg is ott, Culver Cityben található a központjuk. Először egy évvel később kerültek be a köztudatba iPig névre hallgató, mókás, malacka formájú iPod dokkolós hangfalukkal, ami 2007-es CES egyik sztárja volt. Azóta is folyamatosan dobják piacra újabb és újabb csodáikat, amelyek közül egyik a sorban az iCrystal névre hallgató modell.

Speakal iCrystal
Speakal iCrystal

Az ránézésre is látszik, hogy ez tipikusan az a készülék, amely nem technikai specifikációival, hanem sokkal inkább kinézetével hívja fel magára a figyelmet. A különleges kialakításnak viszont ez esetben gyakorlati haszna is van. A gyártó szerint a félbevágott tojás alakú hangszóró felett elhelyezkedő könnycsepp formájú modul 360 fokban szórja szét egyenletesen a hangot környezetében.

A modell sajnos beépített és tölthető akksival nem rendelkezik. Négy AA ceruzaelem szükséges a használatához, így a működési idő nagyban függ azok minőségétől. A 3,5 milliméteres AUX jack csatlakozójának köszönhetően könnyedén csatlakoztatható akár egy TV-hez is, ha valaki nem az iPhone-ját vagy iPodját akarja bömböltetni rajta.

Az állítólag kimondottan könnyen kezelhető - bár ki tudja, mit lehetne elbaltázni egy ilyen bonyolult eszközön? - készülékhez jár egy távirányító is, aminek köszönhetően a kanapéban heverészve is kezdő DJ-nek képzelhetjük magunkat. A piros, fekete és fehér színekben megvásárolható iCrystalért 80 kerek dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés