Hirdetés

Még egy Zeal-All öszvér az alaplapok istállójában

Négygenerációnyi Intel processzor lelhet otthonára a GeForce GTX 1650-nel szerelt jószág LGA1151-es foglalatában.

A múltkor már ismertettünk egy különös alaplapot, melyen egy integrált GeForce GTX 1050 Ti lapka látta el a grafikus megjelenítés feladatát, de úgy látszik, a kínai Zeal-All nem egyhamar fog kifogyni a szokatlan megoldásokból; a B150-es chipset után most a H310C van terítéken, és a ZA-KB1650 típusjelű deszka már nem csupán a 6. és 7., hanem a 8., illetve 9. generációs Intel Core i központi egységeket egyaránt támogatja, ami mindenképpen elismerésre méltó tény. Ahogy az már a névből adja magát, az aktív hűtéssel megfejelt GPU ezúttal egy GeForce GTX 1650-es rendszert rejt, melyhez 4 GB-nyi VRAM-ot passzintottak a tervezők.


(forrás: Zeal-All)

A korábban kimérának nevezett ZA-SK1050-hez hasonlatosan nem kapunk PCI Express síneket vagy tápcsatlakozókat, de a két SO-DIMM memóriafoglalat (legfeljebb 32 GB DDR4-2133) és a 19 voltos külső tápegység használata továbbra is megmaradt. Ami lényeges különbségnek mondható, az az, hogy négy helyett már csak egyetlen SATA port figyel a nyomatott áramköri lapon, ellenben két M.2 slot is tiszteletét teszi a műsoron; egy az SSD-nek, egy a Wi-Finek.


(forrás: Zeal-All) [+]

A 234,95 x 197,48 mm-es formátum újfent elrugaszkodik a normától, miközben a hátoldali I/O részlegen egy HDMI, egy DisplayPort, három POE funkcióval felvértezett, Intel i211-es kontroller vezérelte gigabites Ethernet aljzat, négy USB 3.0-s port, valamint két audio jack kapott helyet. Az ALC662-es hangkodeket a Realtek szállítja, de nem feltétlenül az asztalunkra, hiszen még mindig leginkább a beágyazott rendszerek vannak a gyártó célkeresztjében.

Azóta történt

  • Beágyazott Axiomtek alaplap Ryzen APU-val

    Az újdonságot olyan grafikusan intenzív környezetbe szánják, ahol a különböző grafikus API-k támogatása mellett szükség van az ultrakompakt formátumra is.

Előzmények

Hirdetés