Hirdetés

Hivatalosan is bejelentette új NAND flash lapkáját a YMTC

Az X3-9070-es fejlesztés 232 cellaréteget, illetve 1 terabites kapacitást kínál.

A hónap legelején írtunk arról, hogy szállítja cellarétegekben bővelkedő NAND flash lapkáját a YMTC, most pedig vállalat élt a hivatalos bejelentéssel is, tehát ténylegesen prezentálták az X3-9070-es fejlesztésüket.

A fenti hírből már tudható, hogy a 232 cellarétegű, TLC-s 3D NAND flash lapka az Xtacking architektúra 3.0-s változatára lapoz, ami az elődhöz viszonyítva egyszerűsít a rendszer komplexitásán, továbbá a cellarétegek nagy számát két NAND tömbbel érik el, ahogy konkurens megoldások.

Új információ ugyanakkor az ONFI 5.0-s hitelesítés megléte, illetve a 2400 MT/s-os teljesítmény, utóbbi nagyjából 50%-os javulás az előz generációhoz viszonyítva.

Maga az X3-9070-es lapka 1 terabites kapacitást kínál, emellett 6 darab úgynevezett plane-re van osztva. Mint ismeretes, ez a NAND flashmemóriák legnagyobb részegysége, és minél több részre van felosztva a felépítés, annál jobb párhuzamosítás érhető el. A YMTC szerint a 4 darab plane-t használó dizájnokhoz viszonyítva a sebesség értelemszerűen 50%-kal jobb, de ami fontos, hogy ehhez képest a fogyasztás 25%-ot csökkent, vagyis fejlődött a teljes rendszer hatékonysága.

A YMTC már szállítja a partnereknek az X3-9070-es, negyedik generációs NAND flash lapkát, amelyet már nagy mennyiségben is lehet rendelni, de ez az első bekezdésben linkelt hírből eleve kiderült.

  • Kapcsolódó cégek:
  • YMTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés